Portal Planinskega društva Mislinja

NOVA VABILA

Program dela 2021
Na spodnji povezavi je objavljen program dela za leto 2021:
Program dela 2021
 

VREMENSKI PODATKI

Forum PD Mislinja
Dobrodošli, Gost
Prosimo Prijavite se ali Registrirajte.
Ste pozabili geslo?
Markirane poti (odgovor planinki Klavdiji) (1 viewing)
_GEN_GOTOBOTTOM Odgovori Favoured: 0
TEMA: Markirane poti (odgovor planinki Klavdiji)
#44
Administrator (Uporabnik)
Izletnik
Posts: 4
graphgraph
User Offline Klikni za ogled profila tega uporabnika
Markirane poti (odgovor planinki Klavdiji) 2007/11/28 11:42  
Planinka Klavdija iz Velenja nam je posredovala nakaj vprašanj glede markiranih poti v okolici Mislinje.
Ker se nam zdijo vprašanja zanimiva in koristna tudi za druge pohodnike, smo se odločili, da odgovore, ki jih je podal naš predsednik Mirko Tovšak, objavimo tudi na tem forumu.

 • Ali obstaja kakšna markirana pot, ki vodi na Turjak?

 • Na Turjak ni markirane poti. Planinci smo jo sicer želeli zmarkirati, pa nam lastniki zemljišča tega niso dovolili. Tako ta pot ni prišla v kataster planinskih poti, ki smo ga skupaj s Planinsko zvezo Slovenije pred kratkim urejevali. Ker pa ste doma v bližini našega kraja, naj vam omenimo, da urejena pot vodi iz Šentlenarta (pri odcepu poti k cerkvi) proti Tolstemu vrhu, kjer za mestom, kjer je nad žago lociran keson za smeti prične uhojena pot proti Turjaku. Do vrha je vsega 20 minut hoje, na vrhu pa je tudi vpisna knjiga za vse pohodnike. Naj omenimo, da je ta pot postala priljubljena izletniška točka za Mislinjčane, saj dnevno Turjak obišče do 20 pohodnikov.

 • Vem da sta markirani poti na Črepič in Fričev vrh, ki pa tudi nista še nikjer vpisani v zemljevid! Kako je s tem?

 • Markirana pot na Črepič in Fričev vrh je že vnesena v kataster planinskih poti, le da ustreznega zemljevida še ni. Občina Mislinja pripravlja sedaj prospekt, na katerem bodo vrisane tudi vse pohodniške in planinske poti. Sicer pa, če se odločite za to pot, ki vodi krožno čez Črepič, Fričev vrh preko Završ nazaj v Mislinjo, ne morete zgrešiti, ker je pot od zadružne trgovine v spodnjem delu, pri odcepu Foltan zelo dobro označena in markirana in vas po dveh urah hoje vrne na izhodiščno mesto. Pot je primerna še posebej sedaj, ko so višji vrhovi že odeti v snežno odejo.

 • Zanima me tudi markirana pot iz Mislinje preko Tolstega vrha do Kobuja, enega izmed vrhov Pohorja - ali se dobi kakšen žig na tej poti ali je samo povezava z Roglo?

 • Markirana pot na Roglo preko Tolstega vrha vmes nima nikakršnih markantnih točk ali označenih vrhov. Zato tudi vrha, ki ga vi omenjate v vašem dopisu, niti domačini ne poznamo.


  Klavdiji se zahvaljujemo za vprašanja in ji želimo veliko užitkov na planinskih poteh.

  Sporočilo je urejal: Administrator, ob: 2007/11/28 11:46
    Za sodelovanje na forumu morate biti prijavljeni!
  _GEN_GOTOTOP Odgovori