Portal Planinskega društva Mislinja

NOVA VABILA

KUČAJSKE PLANINE (SRBIJA)
Planinsko društvo Mislinja vabi od 13. do 17. junija 2019 na
spoznavanje Kučajskih planin v bližini Paračina in planine Beljanice.

excel  Kučajske planine - PROGRAM
excel  Kučajske planine - PRIJAVNICA
 
OČIŠČEVALNA AKCIJA
Planinsko društvo Mislinja vabi v soboto 01.06.2019 na
Očiščevalno akcijo
naših planinskih poti


excel  Očiščevalna akcija
 

VREMENSKI PODATKI

KONJ
Avtor: Peter Zupanc   
četrtek, 06 oktober 2016
dsc_0023 KONJ (1803 M) V soboto, 01.10.2016, se nas je skupinica planincev Planinskega društva Mislinja zapeljala do Kamniške Bistrice. Na parkirišču Pred Belo smo se pripravili na pohod. Pot je sprva speljana po kolovozu, a se kmalu spremeni v gozdno stezico, ki se večkrat strmo vzpne med strnjenim gozdom. Po dobrih treh urah hoje smo prispeli na sedlo Presedljaj, kjer smo si privoščili daljši počitek z malico. Ko smo se okrepčali in malo oddahnili smo nadaljevali pot proti vrhu. Pot je postala zahtevnejša, a nam ni povzročala težav, saj nam je bila na izpostavljenih mestih v pomoč jeklenica. Za pot do vrha smo potrebovali dobro uro. Na vrhu Konja se nismo dolgo zadrževali, ker je bilo hladno, megleno in tudi pihalo je. Pot v dolino je do Mlakarjeve bajte speljana med ruševjem. Pri bajti smo se ustavili za daljši počitek, tu smo naredili še skupni posnetek s planinci iz Zagreba, ki so nas spremljali celo pot s sedla do doline. Pot smo nadaljevali skozi gozd mimo planine Dol, do spodnje postaje žičnice na Veliki Planini, od koder smo se s postankom na Trojanah pripeljali do doma. Preživeli smo prijeten dan, poln lepih doživetij, čeprav je bilo vreme bolj oblačno, vendar suho. Vodnika:Peter Zupanc in Krenker Stane. Oglejte si fotografije z opisi.
 
POZDRAV JESENI
Avtor: Peter Zupanc   
torek, 27 september 2016
pozdrav_jeseni PD Mislinja na prireditvi pozdrav jeseni Turistično društvo Mislinja je letos že dvajsetič organiziralo tradicionalno turistično prireditev "Pozdrav jeseni". Prireditev je bila tudi tokrat zadnjo nedeljo v septembru na Foltanovi kmetiji nad Mislinjo. Na prireditev so poleg ostalih društev iz občine povabili tudi naše društvo. Na stojnici smo predstavili slovensko turno kolesarsko pot. Naše pridne članice so za pokušino obiskovalcem pripravile domač ržen kruh z domačo pašteto, orehovo potico in drobno pecivo. Moški del pa je prispeval višnjev liker, rakijo in mošt. Na prireditvi so sodelovali tudi predstavniki turističnega društva iz pobratene občine Središče ob Dravi. Na njihovo željo smo jim pripravili krajši pohod po naši občini. S skupino njihovih članic smo se ob deveti uri dobili pri cerkvi sv. Vida na Završah. Tu smo jim predstavili kratko zgodovino in dogodke na tem območju od rimskih časov preko turških vpadov do dogodkov v drugi svetovni vojni. Ogledali smo si notranjost cerkve in župnišča in rimski kamen, vzidan v obzidje pokopališča. Nato nas je pot vodila do razvalin gradu Valdek, kjer smo jim predstavili zgodovino le tega, enega izmed najstarejših gradov na slovenskem. Od gradu smo se odpravili preko glavne ceste na kolesarsko stezo in po trasi čez viadukt in oba tunela do Foltanove kmetije. Med hojo smo jim predstavili žalostno usodo železniške proge, ki je pričela obratovati leta 1899, ukinjena pa je bila leta 1968. Navdušeni nad naravo in dobro pripravljeno učno uro, so nas zaprosili, da bi se še kdaj skupaj podali na odkrivanje še kakšnega dela naše občine. Dogovorili smo se, da jim bomo posredovali plan aktivnosti za drugo leto, če bi se nam na naših pohodih kdo želel pridružiti. Če pa bo interes z njihove strani, jih bomo z veseljem popeljali odkriti še kakšen del naše občine. Zapisal Ivan Arko Oglejte si fotografije z opisi.
 
BUČERIJADA V SREDIŠČU OB DRAVI
Avtor: Peter Zupanc   
sobota, 17 september 2016
obisk 16. praznik buč v Središču ob Dravi Na povabilo predsednice turističnega društva Središče ob Dravi Dragice Florjanič se je delegacija našega društva v soboto 10. septembra udeležila 16. praznika buč v Središču ob Dravi. Praznik je povezan z dnevom odprtih vrat oljarne Središče ob Dravi. Letos je bilo še posebej slovesno, saj je oljarna odprla novo trgovino. Med 10.00 in 16.00 uro so se v prireditvenem prostoru na stojnicah s svojimi izdelki predstavila razna društva in kmetje z izdelki, ki jih ponujajo v okviru dopolnilne dejavnosti na kmetiji. Na odru v šotoru pa je ves čas potekal zanimiv kulturni program z nastopi domače godbe na pihala, mažoretk iz sosednje Hrvaške, pevske skupine, folklorna skupina in narodno zabavni ansambel. Hkrati je potekalo še tekmovanje v kuhanju bučnega golaža. Letos je tekmovalo 15 ekip. Stiskali smo pesti za ekipo TD Mislinja, ki je na koncu osvojila 4. mesto. Našemu društvu je nekaj prostora na stojnici odstopilo turistično društvo Mislinja. Predstavil smo možnosti pohodov po poteh v naši občini ter planinske in kolesarske poti. Hkrati pa smo delili tudi stare izvode Planinskega vestnika. Med obiskovalci smo bili deležni kar nekaj zanimanja tako, da nam je čas hitro minil. Predsednici TD Središče ob Dravi smo se zahvalili za povabilo. Predlagali smo jim, da za njih pripravimo krajši pohod 25. septembra, pred pričetkom prireditve, ki jo organizira naše TD Pozdrav jeseni . zapisal Ivan Arko Oglejte si fotografije z opisi.
 
36. SREČANJE KOROŠKIH PLANINCEV
Avtor: Peter Zupanc   
sobota, 17 september 2016
peca2 36. SREČANJE KOROŠKIH PLANINCEV V soboto, 10.09.2016, se je nekaj planincev PD Mislinja udeležilo 36. Srečanja koroških planincev in praznovanja 90. letnice obstoja PD Mežica na Koči na Peci. S kombijem smo se zapeljali do karavle, od koder smo se povzpeli do koče. Prisostvovali smo proslavi in se potem vrnili do kombija in domov. Ker naš praporščak ni imel časa, je prapor nesel Gros Marjan. Oglejte si fotografije z opisi.
 
IZLET UČENCEV OSNOVNE ŠOLE MISLINJA OD TREH KRALJEV DO MISLINJE
Avtor: Peter Zupanc   
četrtek, 15 september 2016
img_7788 IZLET UČENCEV OSNOVNE ŠOLE MISLINJA OD TREH KRALJEV DO MISLINJE Pričelo se je novo šolsko leto in s tem tudi dejavnost planinskega krožka na OŠ Mislinja. Mentorica Marina Porčnik je ob posvetu z vodniki PD Mislinja pripravila dvodnevni izlet po Pohorju. V soboto, 10.09.2016, smo se zapeljali do Treh Kraljev, od koder smo se odpravili proti Osankarici. Pot nas je vodila mimo Črnega jezera, kjer smo se za kratek čas ustavili za ogled jezera. Po ogledu smo nadaljevali proti koči. Tu smo si privoščili daljši počitek, saj nas je čakala še dolga pot do Koče na Pesku, kamor smo prispeli po štirih urah hoje. Pot je bila prijetna, dolga, a ne prenaporna. Med potjo smo lahko opazovali gozdno kuliso, tu in tam pa se nam je ob obilju raznoraznih gob prikazal kakšen jurček ali lisička. Na Koči na Pesku je bila gneča, a smo kljub temu našli nekaj prostora, da smo se odžejali in najedli. Čakal nas je samo še vzpon do stolpa na Rogli, ki pa je bil zaradi obnove zaprt. Ko smo prišli na Roglo, smo se namestili po sobah in se hitro napotili v bazen. Po kopanju se je prilegla večerja in po večerji počitek. Drugo jutro smo se po zajtrku napotili proti Mislinji, kamor smo prispeli okoli štirinajste ure. Preživeli smo prijetna dneva v naravi, uživali smo v bazenu, pa tudi lačni nismo bili saj so v restavraciji, v hotelu na Rogli poskrbeli za naše želodčke. Oglejte si fotografije z opisi.
 
VISOKA PONCA
Avtor: Peter Zupanc   
torek, 06 september 2016
visoka_ponca Visoka Ponca Jutro nas je pričakalo na Belopeški jezerih, od koder smo se podali proti planinski koči Luigi Zacchi, kjer smo imeli pArvi postanek. Pri koči smo občudovali velikane Julijskih Alp: Mangart, Koritniški Mali Mangart, Vevnica, Strug, Ponce. Pot smo nadaljevali proti ferati, ki je prava poslastica za ljubitelje ferat. Vrh je bil kmalu osvojen, naši vodniki pa so se odločili za sestop v dolino Tamar preko Srednje Ponce. Prehod z Visoke na Srednjo Ponco preko Planiške škrbine je zelo zahteven in krušljiv, vsi udeleženci pohoda smo ta del prehodili s skrajno previdnostjo . Sestop s Srednje Ponce je nezahteven, vendar zelo strm in dolg. Po nekaj urah spusta smo se na koči v Tamarju okrepčali in potem nadaljevali še z zadnjim, ravninskim delom poti proti dolini pod Poncami, kjer nas je čakal avtobus. Alenka Gavez Oglejte si fotografije z opisi.
 
KRIŽEVNIK
Avtor: Peter Zupanc   
nedelja, 04 september 2016
krizevnik KRIŽEVNIK ( 1909 m) V soboto, 03.09.2016 smo se zapeljali na planino Ravne. Na planini so nas že zjutraj pozdravile kravice in bikci pa tudi par pujskov se je sprehajalo po travniku. Ko smo se pripravili, smo krenili proti vrhu Križevnika. Pot je sprva speljana po cesti, a je kmalu zavila v gozd med smreke in macesne, ki so vedno bolj prevladovali, čim višje smo se vzpenjali. Po dobri uri hoje smo prispeli na planino Polšak, kjer nas je pričakal trop ovac. Na planini smo si malo oddahnili in potem nadaljevali proti vrhu. Trop ovac nas je še kar nekaj časa spremljal. Bolj kot smo se dvigovali, bolj je bil gozd redek in proti vrhu smo hodili samo še med ruševjem. Na Križevniku nas je pričakal mini Aljažev stolp. Na vrhu smo si privoščili daljši počitek, saj smo lahko uživali v razgledih po okoliških gorah. Ko smo si odpočili in se poslikal,i smo se napotili po isti poti do planine Ravne, kjer smo se ustavili za dlje časa, da smo se odžejali in si privoščili dobro domače kisli mleko. Srečno smo se vrnili domov, polni lepih vtisov. Vodnika: Stanko Krenker in Peter Zupanc Tekst: Peter Zupanc Oglejte si fotografije z opisi.
 
MANGART 2016
Avtor: Peter Zupanc   
četrtek, 25 avgust 2016
mangart 21.8.2016 Mangart Ob pol štirih zjutraj, ko so še petelini spali, se nas je nekaj pohodnikov zbralo v Mislinji. Da je bila ura res zgodnja, je dokazal tudi naš šofer Ivan, ki je ob Jožekovem klicanju še sladko spal. Ker se njegov avtobus imenuje Modri dirkač, smo si nekoliko skrajšali čakanje in tudi mi oddirkali do Slovenj Gradca, kjer je bila druga skupina ljudi in s katerimi se bomo družili na pohodu na Mangart. Vse do meje smo pobirali naše sopohodnike in tako napolnili mini avtobus. Na Mangartskem sedlu smo se razdelili na tri skupine, nekaj jih je odšlo na vrh po Slovenski poti, nekaj po Italijanski poti, večina pa se nas je spustila do bivaka Nogara, kjer smo se opremili s samovarovalnimi kompleti in čeladami ter po 10. minutah hoje vstopili v ferato Via Italiana in nato nadaljevali pot na vrh po Slovenski poti. S tem smo si celotno turo podaljšali za dobro uro in pol, kar pa je glede na razdaljo, ki jo je treba prevoziti, tudi smiselno. Poleg nas se je za Mangart to soboto odločilo kar nekaj planincev in kljub gneči je naš pohod potekal dokaj tekoče, tako da smo prišlo do koče na Mangartskega sedla ob popoldanski uri, domov pa v zgodnjih večernih urah. Hvala vsem za krasen dan. Oglejte si fotografije z opisi.
 
STOL 2016
Avtor: Peter Zupanc   
nedelja, 14 avgust 2016
stol V soboto, 13.08.2016, se nas je skupina planincev PD Mislinja zgodaj zjutraj odpravila na Stol (2236 m). Ob 4.45 uri smo se zapeljali čez mejni prehod Holmec , mimo Pliberka in Železne Kaple do parkirišča. Od tu smo se peš podali sprva po makadamski cest, po slabi uri hoje pa smo se usmerili na melišče, ki nas je pripeljalo do vstopa v plezalni del poti. Tu smo se opremili s čeladami in samovarovalnimi kompleti. Po dobrih treh urah vzpenjanja po skalah smo prispeli na vrh Stola. Na vrhu smo se ustavili le za kratek čas, da smo se razgledali po okolici nato pa smo se spustili do Prešernove koče po Stolom. Tu smo si privoščili daljši počitek. Pred odhodom v dolino smo naredili še skupinsko sliko. Pot v dolino je bila strma in polna kamenja. Po slabih dveh urah hoje smo prispeli do Celovške koče, kjer smo potešili žejo. Po zasluženem počitku smo se odpravili do parkirišča, od koder smo se srečno pripeljali domov. Preživeli smo prijeten dan, poln lepih dogodkov. Razgledi so bili enkratni, saj smo lahko opazovali Koroško in na drugi strani Gorenjsko. Občudovali pa smo lahko tudi planinsko cvetje s planikami na čelu. Vodnika: Krenker Stane in Zupanc Peter Oglejte si fotografije z opisi.
 
TRIGLAV 2016
Avtor: Peter Zupanc   
torek, 09 avgust 2016
triglav_mala_slika
 Pot nas je vodila: Tominškova, Kredarica, počitek s kosilom, popoldan na vrh Očaka Triglava, nazaj na Kredarico in uspešen dan zaključili s sv.mašo v kapeli Marije Snežne. Naslednji dan povratek v dolino Krme in vsi zadovoljni dočakali dva kombija, ki sta nas še odpeljala na Brezje, kjer smo se še zahvalili Bogu in Mariji za čudovito vreme in za uspešen vzpon na Triglav. Nas je bilo 29 pohodnikov, med temi je bilo 6, ki so bili prvič na na Triglavu in smo jih seveda na vrhu primerno krstili po planinsko, ko so postali pravi Slovenci. Polni lepih spominov in doživetij smo se srečno vrnili na svoje domove s pripombami, da se kmalu vidimo na podobnih pohodih. Tine Oglejte si fotografije z opisi.
 
<< Začni < Nazaj 11 12 13 14 15 16 Naprej > Konec >>

Rezultati 133 - 143 od 166

OBRAZEC ZA PRIJAVO


Ste pozabili geslo?
Ustvari nov uporabniški račun

BODITE OBVEŠČENI!

Z registracijo na našem portalu boste vključeni tudi v sistem obveščanja o aktivnostih našega društva!
konv4Preko elektronske pošte Vam bodo posredovana aktualna vabila na pohode in izlete...
Če še niste registrirani, lahko to storite tukaj.