Portal Planinskega društva Mislinja

NOVA VABILA

Program dela 2020
Na spodnji povezavi je objavljen program dela za leto 2020:
Program dela 2020
 

VREMENSKI PODATKI

POHOD NA KOŠENJAK
Avtor: Peter Zupanc   
torek, 04 april 2017
dsc_0047 POHOD NA KOŠENJAK (1522M) V torek, 04.04.2017, smo se zapeljali iz Mislinje, skozi Slovenj Gradec in v Dravograd, kjer nas je v središču smerokaz usmeril proti Ojstrici, mali vasici pod Košenjakom. Pri cerkvi Svetega Janeza Krstnika smo izstopili in peš nadaljevali proti vrhu. V začetku smo hodili po cesti. Po slabih štirih kilometrih hoje smo zapustili cesto in se usmerili na gozdno pot, ki se do lovske koče LD Dravograd strmo vzpenja. Pri lovski koči na Piramidi smo naredili daljši počitek, da smo se lahko oddahnili, okrepčali in odžejali. Od tu se je pot rahlo vzpenjala in kmalu smo prispeli do mejne črte med Slovenijo in Avstrijo. Po mejni črti, ki teče po grebenu smo prispeli na vrh Košenjaka. Po krajšem postanku smo naredili še skupinsko fotografijo in se spustili do Koče na Košenjaku, kjer so nas pogostili z zelo okusnim bogračom in jabolčnim zavitkom pa tudi žejni nismo bili. Ura je neusmiljeno tekla in morali smo se odpraviti nazaj proti vasici, kjer so nas čakali kombiji in nas srečno pripeljali domov. Preživeli smo prijeten dan, saj nam je bilo tudi vreme naklonjeno. Deževati je začelo, ko smo bili že vsi pod streho. Vodnik: Peter Zupanc Oglejte si fotografije z opisi.
 
IZ VITANJA V MISLINJE
Avtor: Peter Zupanc   
nedelja, 02 april 2017
dsc_0248 IZ VITANJA DO MISLINJE V soboto, 01.04.2017, smo se zapeljali skozi Vitanje, mimo cerkvice Sv. Antona, do križišča pod kmetijo Strmečnik. Tu smo izstopili in se pripravili za pohod. Po nekaj metrih hoje smo zavili na strmo gozdno pot, ki nekajkrat preči asfaltno cesto. Po slabi uri hoje smo prispeli do lovske koče Javorje. Tu smo naredili krajši postanek za potešitev žeje in počitek. Od lovske koče smo nadaljevali hojo po razmeroma strmemu kolovozu, ki se kmalu položi in spremeni v gozdno stezico. Ta nas je pripeljela mimo lovske opazovalnice po grebenu na Basališče, na najvišji vrh Paškega Kozjaka. Na vrhu se nismo dolgo zadrževali, ker je pihalo. Po gozdni poti smo se spustili do obsežnega travnika, kjer PD Vitanje vsako leto pripravi srečanje planincev. Na travniku smo si privoščili zasluženo malico in po njej nadaljevali pot po grebenu. Pot po grebenu je prečila več vrhov, med katerimi je najvišji Ostrica, in nas pripeljala do cerkve Sv. Jošta. Na pokopališču smo se ob grobu prehitro preminulega župana občine Mislinja, Franca Šilaka, poklonili njegovemu spominu. Od cerkve smo se spustili do Doma na Paškem Kozjaku, kjer smo se odpočili, odžejali in okrepčali. Pot smo nadaljevali z vzponom na Špik, od tu pa smo se napotili v dolino. Med potjo v dolino smo imeli še dva postanka, saj so nas prijazni domačini pogostili s pijačo in pecivom. Ko smo prišli do gostišča Joško, je tam že čakal kombi, ki nas je srečno pripeljal do doma. Preživeli smo prijeten dan, poln lepih doživetij, ki jih je lepo vreme še polepšalo. Vodnika: Martin Tajnik in Peter Zupanc Oglejte si fotografije z opisi.
 
IZLET PLANINSKEGA KROŽKA OŠ MISLINJA NA LUBNIK
Avtor: Peter Zupanc   
sobota, 25 marec 2017
dsc_0250 IZLET PLANINSKEGA KROŽKA OŠ MISLINJA NA LUBNIK V soboto, 25.03.2017, smo se z avtobusom zapeljali do Škofje Loke. Pri vrtcu v Škofji Loki smo izstopili in si najprej privoščili malico, nato pa pričeli s hojo. Najprej smo prečili Poljansko Soro in nekaj časa hodili ob njeni strugi, a smo kmalu zavili v gozd. Po mestoma strmi gozdni poti smo se vzpenjali proti vrhu Lubnika, kamor je speljanih veliko poti, mi smo si izbrali pot po grebenih. Po dobrih dveh urah in pol smo prispeli do Doma na Lubniku. Tu smo si privoščili zaslužen počitek, malico in pijačo. Z vrha Lubnika je zelo lep razgled po okoliških gorah in po celi Gorenjski, a smo bili danes malo prikrajšani zanj, zaradi meglic v daljavi. Počitku je sledila še skupinska fotografija, nato smo se napotili nazaj proti Škofji Loki. Tu smo si ogledali Škofjeloški grad in zbirke v njem, ki so zelo raznovrstne in zelo bogate, a mi smo imeli bolj malo časa, tako da smo jih samo preleteli. V starem delu mesta smo se še ohladili z sladoledom in krenili do avtobusa, z katerim smo se srečno pripeljali domov. Preživeli smo zanimiv dan, poln lepih doživetij, ki nam jih je polepšalo še vreme. Za varnost so poskrbeli: mentorica Porčnik Marina in vodniki Hribar Jože, Tretjak Anka in Zupanc Peter. Oglejte si fotografije z opisi.
 
27. ARNIČEV POHOD NA RADUHO
Avtor: Peter Zupanc   
nedelja, 19 marec 2017
dsc_0092_2 27. ARNIČEV POHOD NA RADUHO Že 27. je PD Luče organiziralo zimski pohod na Raduho. Planinci PD Mislinja smo se v soboto 18.3.2017, ob peti uri zjutraj odpeljali iz Slovenj Gradca, mimo Velenja in Mozirja do Luč. Malo iz Luč smo zavili na stransko cesto in po nekaj kilometrih parkirali ob cesti. Tu se je začel naš vzpon na Raduho. V začetku je pot speljana po gozdni cesti, ki jo tu in tam preseka čez gozd. Po dobri uri smo si privoščili postanek za malico. Po počitku smo kmalu prišli do planine Arta, kjer se križa več poti. mi smo se usmerili proti vrhu Raduhe. Strma pot nas je pripeljala na greben Raduhe in po grebenu smo se povzpeli na vrh. Malo od planine Arta je bila pot zasnežena in je zahtevala še več previdnosti. Brez problemov smo prispeli na vrh Raduhe, od koder so bili lepi razgledi po okoliških gorah. Na vrhu smo se v zavetrju malo odpočili, okrepčali in odžejali. Pred odhodom smo naredili skupinski posnetek in se napotili proti Koči na Loki. Pot do Koče na Loki je bila zasnežena in strma. Ob veliki meri previdnosti smo srečno prispeli na kočo. Tu smo si privoščili daljši počitek. Čas je kar prehitro mineval in morali smo se odpraviti proti izhodišču. Po dobri uri in pol smo prispeli do kombijev, s katerimi smo se prijetno utrujeni pripeljali do doma. Preživeli smo prijeten dan, poln lepih doživetij, saj je bilo vreme zelo primerno za hojo, kljub slabi napovedi. Vodnika sta bila Martin Tajnik in Peter Zupanc. Oglejte si fotografije z opisi.
 
ZBOR ČLANOV 18.03.2017
Avtor: Peter Zupanc   
nedelja, 19 marec 2017
obnizbor VOLILNI OBČNI ZBOR PD MISLINJA V soboto, 18.03.2017, ob 18. uri smo izvedli volilni občni zbor planincev PD Mislinja. Po otvoritvi in pozdravu so nam zapeli Pojoči gorniki, najprej himno PZS in še dve pesmi, potem pa je gorski ultramaratonec Jani Marn predstavil ultramaraton okoli Mont Blanca. Po kulturnem programu je sledil uradni del z izvolitvijo organov zbora. Po poročilu verifikacijske komisije, ki je ugotovila, da je zbor po 15 minutah sklepčen, saj je bilo prisotnih več kot 10 % članov PD Mislinja, smo lahko nadaljevali z delom zbora. Poročila o opravljenem delu so podali predsednik društva, vodje vodniške sekcije, markacistov in poverjeniške sekcije, blagajnik in predsednica nadzornega odbora. Po krajši razpravi smo potrdili poročila in razrešili organe društva. Sledilo je poročilo volilne komisije o predlaganih kandidatih, ki smo jih soglasno potrdili. Na zboru so bili tudi povabljeni gostje, ki so čestitali novemu vodstvu in mu zaželeli še uspešnejše delo. Novi predsednik Ivan Arko je podal program dela za leto 2017, blagajnik Peter Zupanc pa okvirni finančni plan. Na koncu smo podelili našim planincem še priznanja PZS za uspešno delo v društvu. Zbor smo zaključili z okusnim bogračem , ob zvoku prijetne glasbepa so se mnogi zavrteli po plesišču. Oglejte si fotografije z opisi.
 
IZLET PLANINSKEGA KROŽKA OŠ MISLINJA
Avtor: Peter Zupanc   
nedelja, 12 marec 2017
izlet_planinskega_krozka POHOD UČENCEV PLANINSKEGA KROŽKA NA OŠ MISLINJA Bliža se pomlad in ponovno so se pričeli pohodi učencev planinskega krožka. V soboto, 11.03.2017, smo se ob 8.00 uri zbrali pri gostišču Joško. Prečkali smo glavno cesto Slovenj Gradec –Velenje in se po makadamski cesti napotili skozi naselje v Doliču. Pot se je nadaljevala po gozdni stezi mimo razvalin gradu Valdek, čez travnik, mimo kmetij Breznik in Pristovnik in do lovske koče lovske družine Mislinja. Vreme nam je bilo naklonjeno, saj je bilo sončno in razmeroma toplo, tako da smo si lahko večkrat privoščili krajši postanek. Od lovske koče je pot nekaj časa speljana po cesti, a se kasneje usmeri v gozd proti Fričevemu vrhu in Črepiču in je na nekateri mestih precej strma zato je zahtevala dosti truda in pa previdnosti pri spustu. Na koncu nas je čakal samo še sprehod po kolesarski progi, kjer so otroke že čakali starši. Preživeli smo prijeten dan na soncu in svežem zraku daleč vstran od računalnikov. Za varnost so skrbeli: mentorica Marina Porčnik in vodnika PD Mislinja Hribar Jože ter Tretjak Anka Oglejte si fotografije z opisi.
 
IZ PAKE PRI VELENJU DO MISLINJE
Avtor: Peter Zupanc   
torek, 07 marec 2017
dsc_0038 POHOD IZ PAKE PRI VELENJU DO MISLINJE V torek, 07.03.2017, smo se pohodniki z redno avtobusno linijo zapeljali z AP Mislinje do AP Kovač v Paki pri Velenju. Tu se nam je pridružilo še nekaj pohodnikov iz Velenja. Po krajšem postanku na avtobusni postaji smo nadaljevali pot mimo spomenika XIV. divizije. Pot skozi gozd je bila v začetku zelo strma, a ko smo prišli do asfalta, se je položila. Po dobri uri hoje smo prispeli do Škalskih Cirkovc, kjer smo se okrepčali. Po počitku smo nadaljevali pot proti Graški Gori. Do Graške Gore smo večino poti hodili po asfaltni cesti, ki se je na koncu spremenila v makadamsko. Na vrhu smo se poslikali in razgledali po okolici, potem pa smo se ustavili še na kmečkem turizmu Plazl, kjer smo se odpočili, odžejali in polni novih moči krenili proti Završam. Do Mislinje se nismo več ustavljali, saj so bila vrata vseh gostišč zaprta. V pizeriji Vagon smo naredili še analizo in se veseli odpravili domov. Preživeli smo lep dopoldan. Vsi smo bili na koncu veseli, da pohod zaradi vremena ni bil odpovedan, saj je bilo vreme zelo primerno za hojo, pa tudi razgledi po okolici so bili lepi. Vodnik: Zupanc Peter. Oglejte si fotografije z opisi.
 
25. LET PD ŽEŽELJ
Avtor: Peter Zupanc   
torek, 07 marec 2017
img_1164 UDELEŽBA NA SVEČANOSTI OB 25. LETNICI DELOVANJA POBRATENEGA PD ŽEŽELJ IZ KRAGUJEVCA V nedeljo, 05.03.2017, je pobrateno planinsko društvo Žeželj iz Kragujevca organiziralo proslavo ob 25. letnici delovanja društva. Na svečanost smo bili povabljeni tudi predstavniki PD Mislinja. Po sklepu upravnega odbora se je proslave udeležilo osem naših članov. Pred uradnim delom smo se v dopoldanskem času skupaj s planinci PD Žeželj podali na pohod na njihov Črni vrh in se do 13. ure vrnili na planinski dom na Andžinim livadama. V uradnem delu je najprej njihov predsednik Radojica Perovič orisal prehojeno pot društva. Nato je zaslužnim članom, društvom s katerimi sodelujejo in nekaterim organizacijam iz občine podelil spominske plakete. Posebno priznanje za dolgoletno bratsko sodelovanje in prispevek k razvoju planinstva so podelili tudi našemu društvu. Še posebej pa nas veseli, da so Mirku Tovšaku za dosedanje sodelovanje med društvoma izročili listino, s katero je postal častni član njihovega društva. Naš predsednik se jim je za prejeto priznanje zahvalil, jim zaželel uspešno delo v prihodnje in seveda nadaljevanje sodelovanja. Ob njihovem jubileju jim je izročil sliko našega Črnega vrha z obrazložitvijo, kako je prišlo do postavitve obeležja in kaj obeležje predstavlja. Poleg tega jim je izročil še pomanjšano skulpturo znamenja na Črnem vrhu. Planinsko društvo Žeželj je bilo ustanovljeno 01.03.1992. na pobudo skupine ljubiteljev pohodništva in narave. V začetku je bilo v društvu 10 članov, vendar se je v naslednjih letih začelo število članov povečevati. Od leta 1997 so se pridobivanja članov lotili sistematično, prav tako se je zaradi poudarka na skrbi za zdravo preživljanje prostega časa v naravi oz. na planinskih pohodih, število članov začelo povečevati, tako da imajo trenutno okoli 180 članov. V maju leta 1996 so dobili v najem objekt bivše podružnične šole v vasi Andžine livade. S prostovoljnim delom so objekt obnovili in uredili 20 ležišč. V neposredni bližini objekta so postavili še zgradbo – letno lopo, ki so jo zaprli in je namenjena jedilnici za skupino do 60 oseb. S sklepom upravnega odbora društva so objekt podružnične šole maja 2009 poimenovali “ Planinski dom dr. Sonja Perišić“ po njihovi prezgodaj umrli članici, zdravnici, velikim humanistki in odlični pevki ljudskih narodnih pesmi. Pred odhodom proti domu smo se sestali še z vodstvom PD Žeželj, kjer smo se dogovorili za obe akciji, ki jih planiramo v letošnjem letu. Tako so nam oni predstavili osnutek našega štiridnevnega obiska v Srbiji med 14.06. in 18.06., mi pa smo jim predstavili predlog njihovega obiska v Sloveniji med 13.o7. in 16.07. Prav tako smo se dogovorili za nosilce oz. kdo je zadolžen za sodelovanje, da ne bi prihajalo do napačnih informacij in slabe volje na eni ali drugi strani. Oglejte si fotografije z opisi.
 
24. JURČIČEV POHOD
Avtor: Peter Zupanc   
sobota, 04 marec 2017
24.jurcicev_pohod 24. TRADICIONALNI JURČIČEV POHOD V soboto, 04.03.2017, smo se z avtobusom zapeljali do Višnje Gore. Udeležili smo se tradicionalnega pohoda, ki se je začel ob 150. letnici rojstva našega prvega romanopisca. Pot je namreč podobna pisateljevi poti v šolo iz Muljave v Višnjo Goro, ko ga je oče prešolal iz Krške šole. Po vplačilu startnine smo se napotili skozi Višnjo Goro. Na začetku smo se strmo vzpenjali mimo Starega gradu grofov Višnjegorskih in vse do Polževega hkrati hodili po Gozdni učni poti. Pri hotelu Polževo smo izkoristili ponudbo stojnic in si privoščili okrepčilo. V nadaljevanju smo se po smučišču povzpeli do cerkvice sv. Duha in si jo ogledali. Po ogledu smo se večji del poti spuščali proti Muljavi. Malo pred Muljavo smo se še ustavili pri cerkvici sv. Janeza Krstnika, od tu pa je bilo do Muljave samo še slabe pol ure hoje. Ko smo se približevali Muljavi, so nas že pričakali zvoki narodno zabavnega ansambla. Prireditelji so pripravili pester program, saj nas je na koncu zabaval še Adi Smolar s svojimi pesmimi. Na ogled je bila tudi Jurčičeva domačija. Stojnice pri domačiji pa so ponujale raznorazne dobrote. V lepem vremenu je čas hitro minil in morali smo se odpraviti domov. Med vožnjo je pričelo rahlo deževati, a nas to ni več motilo, saj smo bili na avtobusi in varni pred dežjem. Vodnika: Bricman Franc in Zupanc Peter. Oglejte si fotografije z opisi.
 
25. POHOD PO ŠISERNIKOVI POTI
Avtor: Peter Zupanc   
sobota, 25 februar 2017
sisernikova_pot 25. POHOD PO ŠISERNIKOVI POTI V soboto, 25.02.201,7 je PD Slovenj Gradec organiziralo že 25. Pohod po Šisernikovi poti. Pohoda smo se udeležili tudi člani PD Mislinja. Zjutraj smo se z rednim avtobusom na liniji Gornji Grad – Maribor zapeljali do Dravograda. Od tu pa smo nadaljevali pohod peš. Zjutraj je bilo vreme še delno oblačno, a se je tu in tam že prikazal kakšen sončni žarek, zato tudi ni bilo pretirano mrzlo in je bilo prav prijetno za hojo. Pot je speljana po cestah, kolovozih in tudi po gozdnih stezah. Pot je zelo slikovita, saj ponudi med hojo polno razgledov po okolici. Na zadnjem delu poti nas je pričakala prava zimska idila, saj je prejšnjo noč zapadlo par centimetrov snega. Po dobrih štirih urah smo po napornem zadnjem vzponu, kjer se pot zelo strmo dvigne, zagledali naš današnji cilj. Vsi napori so bili pozabljen,i ko smo prispeli do koče, kjer nas je pričakalo sonce. Na koči na Kremžarjevem vrhu smo si privoščili daljši počitek in se razvajali na soncu. Po počitku smo se napotili v dolino. Prvi del poti je zahteval veliko previdnosti, saj je bilo zaradi novozapadlega snega zelo spolzko. Srečno smo vsi prišli domov polni lepih občutkov. Vodnika: Bricman Franc in Anka Tretjak. Oglejte si fotografije z opisi.
 
<< Začni < Nazaj 11 12 13 14 15 16 17 18 19 Naprej > Konec >>

Rezultati 144 - 154 od 201

OBRAZEC ZA PRIJAVO


Ste pozabili geslo?
Ustvari nov uporabniški račun

BODITE OBVEŠČENI!

Z registracijo na našem portalu boste vključeni tudi v sistem obveščanja o aktivnostih našega društva!
konv4Preko elektronske pošte Vam bodo posredovana aktualna vabila na pohode in izlete...
Če še niste registrirani, lahko to storite tukaj.