Portal Planinskega društva Mislinja

NOVA VABILA

TATRE
Planinsko društvo Mislinja vabi 09.08.2020 - 15.08.2020 na zanimiv planinski izlet na
Slovaško - Tatre.

excel  Tatre 2020
 

VREMENSKI PODATKI

IZLET PLANINSKEGA DRUŠTVA MISLINJA IZ DOVŽ NA ČRNI VRH (1543m)
Avtor: Peter Zupanc   
sobota, 23 april 2016
dove_rni_vrh Kljub slabi vremenski napovedi smo se v soboto, 23.04.2016 ob 7.00 uri zbrali pri igrišču v Dovžah, kjer se je začel naš izlet na Črni vrh. Najprej smo hodili po asfaltni cesti, a smo kmalu zavili v gozd. Po gozdnih stezicah, kolovozih in cestah ter mimo gorskih kmetij smo prišli do Pastirskega stola. Tu smo za kratek čas odložili nahrbtnike in se malo oddahnili, saj nas je čakal še najstrmejši del današnjega izleta. Po polurni hoji smo prisopihali na vrh. Tu smo se vpisali, fotografirali, razgledali po okolici in se odapravili proti Grmovškovem domu na Pungartu, kjer smo na žalost ugotovili, da je vse zaprto. Na terasi Lukovega doma smo si privoščili dobrote iz svojih nahrbtnikov. Od Lukovega doma smo se odpravili v dolino, kamor smo prispeli po dobri uri in pol hoje. Razšli smo se z občutkom, da smo nekaj dobrega naredili zase. Vodnica: Albina Fekonja Slike in tekst: Peter Zupanc Oglejte si fotografije z opisi.
 
IZLET PLANINSKEGA KROŽKA OŠ MISLINJA NA LISCO (947M)
Avtor: Peter Zupanc   
nedelja, 17 april 2016
lisca_naslovna V soboto, 16.04.2016, smo se zbrali na AP Mislinja in se z avtobusom zapeljali mimo Velenja, Celja in Zidanega Mosta do vasice Breg. Tu smo izstopili in se pripravili za turo. Prečkali smo glavno cesto in se usmerili na gozdno pot in kolovoz. Po dobri uri hoje smo prispeli v vasico Razbor, ki je bila leta 2007 proglašena za najbolj urejeno gorsko vasico. Pri cerkvi smo naredili krajši počitek za malico. Iz vasi je lep razgled po dolini Save in okoliških hribih s Kumom v ozadju. Od tu smo smo šli nekaj časa po asfaltni cesti, potem pa čez travnik v gozd, kjer pa se je pot strmo vzpela. Prispeli smo do cerkvice Svetega Jošta od koder je še bilo slabe pol ure hoje do koče na Lisci. Na koči smo se odpočili, okrepčali in odžejali. Po dobri uri počivanja smo se napotili na vrh Lisce, ki je malo nad kočo. Na vrhu smo se poslikali, razgledali po okolici, saj so se v daljavi videli Nanos, Snežnik, Trdinov vrh, Kum, Čemšeniška planina …V dolino smo se vračali proti Jurkloštru. Po dobri uri in pol hoje smo prispeli do avtobusa, ki nas je srečno pripeljal do doma. Vmes smo si v Velenju privoščili še zasluženo kepico sladoleda. Avtor: Zupanc Peter Fotografije: Jožek Hribar, Peter Zupanc Oglejte si fotografije z opisi.
 
OBISK POBRATENE OBČINE SREDIŠČE OB DRAVI
Avtor: Peter Zupanc   
nedelja, 17 april 2016
sredie_naslovna Udeležba na proslavi v občini Središče ob Dravi Občina Mislinja je pobratena z občino Središče ob Dravi. Ob občinskih praznikih obeh občin se praznovanj udeležijo tudi gostje iz pobratene občine. Tako smo se njihovega 62. občinskega praznika oziroma svečane seje v soboto 09. aprila, udeležili člani občinske uprave, občinski svetniki, predstavniki društev in drugih organizacij. Delegacijo je vodil župan Bojan Borovnik. V delegaciji sta bila tudi dva predstavnika našega društva. Gostitelji so za nas pripravili pester program. Ob prihodu smo si v prostorih bivše trgovine Merkur v Središču ob Dravi ogledali velikonočno razstavo . Čakale pa so nas tudi obložene mize z domačimi dobrotami. Nato so nas povabili v ormoški grad. V pristavi gradu smo si ogledali razstavo kako se je pralo perilo nekoč, razstavo srednjeveška plastika z ormoškega območja, razstavo lončarstvo na ormoškem območju in razstavo od igle do žare. Pred gradom smo bili seznanjeni o njegovi pestri zgodovini in o lastnikih, ki so se skozi stoletja menjavali. V gardu smo si ogledali arheološko dediščino obmejnih občin z znamenitim okostjem deklice, ki je bilo najdeno na območju občine Središče ob Dravi in stenske poslikave v nekaterih sobah gradu z zanimivo in poučno razlago kustosa. Na kosilo so nas odpeljali v znano gostišče Brenholc v Jeruzalemu, kjer smo bili postreženi s sezonsko juho in jedmi značilnimi za ta del Slovenije. Nato smo se odpravili nazaj V Središče ob Dravi, kjer smo v Sokolani prisostvovali osrednji proslavi ob praznovanju 62. občinskega praznika. Obisk smo zaključili v sproščenem druženju v telovadnici osnovne šole ob jedači in pijači ter igranju njihove godbe na pihala. V občini Središče ob Dravi nimajo planinskega društva. Imajo pa zelo aktivno turistično društvo. Njihova predsednica Dragica Florjanič je izrazila željo po sodelovanju z našim društvom. Ponudili smo jim sodelovanje pri izvedbi krajših pohodov predvsem takrat, ko se v skupnih akcijah s turističnim društvom Mislinja nahajajo v Mislinji in jim na ta način popestrimo obisk. Izmenjali smo kontaktne podatke in jim dali nekaj informativnega gradiva. Oglejte si fotografije z opisi.
 
VELIKONOČNI POHOD MISLINJA - ČREPIČ - FRIČEV VRH - MISLINJA
Avtor: Peter Zupanc   
torek, 29 marec 2016
velikononi_pohod Kot že mnogo let organizira Planinsko društvo Mislinja na velikonočni ponedeljek pohod iz Mislinja na Črepič, Fričev vrh in nazaj v Mislinjo. V ponedeljek, 28.03.2016, smo se zbrali pri piceriji Vagon, kjer smo se vpisali in požigosali kartončke. Letos je lepo vreme privabilo veliko ljubiteljev gora, saj nas je bilo vpisanih več kot 120, mnogi pa se sploh niso vpisali, tako da predvidevamo, da nas je bilo več kot 140. Predsednik PD Mislinja Ivan Arko nas je na začetku pozdravil in nam zaželel varen korak. Približno ob osmi uri smo krenili na pot, ki sprva poteka po kolesarski poti, potem pa se strmo vzpne proti vrhu Črepiča. Po slabi uri hoje smo prisopihali na vrh, kjer je prva kontrolna točka. Z vrha se pot malo spusti v dolino, da bi se potem proti Fričevem vrhu ponovno postavila pokonci. Na vrhu je druga kontrolna točka in tu je za nami tudi najtežji del poti. Z vrha se pot spusti in se potem zložno vije po cesti proti lovski koči Lovske družine Mislinja. Na lovski koči je zadnja kontrolna točka, kjer smo si lahko privoščili tudi toplo malico in pijačo. Zadnji del poti smo hodili po asfaltni cesti mimo kmetije Pristovnik, pri obori pa smo zavili ponovno v gozd in po prijetni hoji med borovci prispeli do kmetije Foltan, kjer se nam je odprl pogled na Mislinjo in na naš cilj. Še nekaj minut in bili smo na cilju. Avtorja: Jože Hribar, Peter Zupanc Oglejte si fotografije z opisi.
 
IZLETUČENCEV OSNOVNE ŠOLE NA URŠLJO GORO
Avtor: Peter Zupanc   
sobota, 26 marec 2016
pot.dom- Za prvi izlet udeležencev planinskega krožka na Osnovni šoli Mislinja je mentorica Porčnik Marina izbrala Poštarski dom pod Uršljo goro. V soboto, 19.03.2016, smo se z rednim avtubusom zapeljali iz Mislinja do avtobusne postaje pri Marčiču v Slovenj Gradcu. Ko smo izstopili iz avtobusa, smo se sprehodili skozi mesto. Prvi krajši postanek smo imeli pri cerkvi v Starem trgu, od tu nas je pot vodila pod gradom, ob potočku do Sel, kjer smo prečkali cesto in nadaljevali po gozdni poti do kmetije Apačnik, prečkali cesto Bukovska vas – Sele in zavili čez potok Selčnico. Po kratkem vzponu smo prispeli na večji travnik. Na travniku smo si privoščili daljši počitek z malico. Po zasluženem počitku smo nadaljevali mimo cerkvice Sv. Roka do Poštarskega doma. Tu smo malo posedeli v domu, a smo se morali hitro odpraviti v dolino, saj smo morali biti ob uri na avtobusni postaji. Na postajo smo prišli pravočasno in ob pol tretji uri smo bili že vsi doma. Avtor:Zupanc Peter Oglejte si fotografije z opisi.
 
26.ZIMSKI ARNIČEV POHOD NA RADUHO(2064m)
Avtor: Peter Zupanc   
sobota, 26 marec 2016
arniev_pohod V spomin na skladatelja Blaža Arniča prireja Planinsko društvo Luče vsako leto pohod na Raduho. Letošnjega pohoda se je udeležilo tudi lepo število članov PD Mislinja, saj nas je bilo enaindvajset. Zgodaj zjutraj smo se zapeljali do izhodišča, od tu smo se napotili proti Koči na Loki po Raduho. Po krajšem postanku smo nadaljevali proti vrhu Raduhe. Na vrhu smo se lahko naužili pogledov na zimsko idilo okoli nas. Vreme je bilo lepo in toplo, tako da so bili nekateri kar v kratkih rokavih. Z vrha smo se polni lepih vtisov spustila nazaj na kočo in potem do avtobusa. Avtor: Bricman Franc Oglejte si fotografije z opisi.
 
23. JURČIČEV POHDO OD VIŠNJE GORE DO MULJAVE
Avtor: Peter Zupanc   
ponedeljek, 07 marec 2016
juriev_pohod Na prvo soboto v marcu smo morali zgodaj vstati, saj smo se iz Slovenj Gradca odpeljali že ob 4.45 uri. Prvi postanek smo imeli na Trojanah, kjer smo popili kavico,ali si privoščili krof. V Višnjo goro smo prispeli malo po sedmi uri. Požigosali smo kartončke, plačali dva evra štartnine in krenili proti Muljavi. Vreme je bilo oblačno, v začetku je tu in tam malo porosilo, a nas je kasneje na poti za kratek čas razveselilo tudi sonce. Med potjo je bilo veliko stojnic, ki so ponujale domače dobrote in pijačo, tako da nihče ni mogel biti žejen ali lačen. Pot je speljana po gozdu, po kolovozih in tudi po asfaltnih cestah. Na Polževem nas je pričakal tudi še sneg, a ga je bilo le za pokušnjo. Na Muljavi so prireditelji pripravili proslavo s kulturnim programom. Pohodnike je pozdravil župan občine Višnja gora, slavnostni govornik pa je bil atlet, svetovni prvak v metu kladiva, Primož Kozmus. Med proslavo je začel pihati mrzel veter, tako da smo se po koncu proslave hitro napotili na avtobus, ki nas je srečno pripeljal domov, kjer smo bili že ob 15.30 uri. Avtor: Peter Zupanc
Oglejte si fotografije z opisi.
 
ZBOR ČLANOV PLANINSKEGA DRUŠTVA MISLINJA 05.03.2016
Avtor: Peter Zupanc   
ponedeljek, 07 marec 2016
obnizbor Planinci Planinskega društva Mislinja smo se v soboto, 05.03.2016, zbrali v dvorani Slomškovega doma v Šentilju pri Mislinji, na rednem zboru članov. Zbralo se nas je lepo število. Zbor pa so počastili tudi gostje, predstavniki sosednjih planinskih društev in predstavniki društev v občini Mislinja. Na žalost se zbora zaradi bolezni ni mogel udeležiti župan občine Mislinja, zato je zbrane v njegovem imenu pozdravil Marjan Križaj. Občni zbor smo popestrili s krajšim kulturnim programom in s predavanjem o kolesarjenju po Tadžikistanu.V uradnem delu so poročevalci predstavili delo društva v preteklem letu, ki je bilo glede na poročila uspešno, saj smo večino zadanih nalog opravili v skladuz načrti.. Na poročila ni bilo pripomb. Prisotni gostje so nam čestitali za opravljeno delo in nam zaželeli vsaj enako uspešnost tudi v naslednjem letu, predvsem pa so nam zaželeli varen korak brez poškodb na planinskih poteh. Na zboru smo presenetili bivšega predsednika društva Mirka Tovšaka s skulpturo obeležja iz Črnega vrha. Po uradnem delu pa smo se lahko okrepčali z okusnim pohorskim loncem, ki ga je pripravila gostilna Repolusk.Tudi žejni nismo bili, saj tudi pijače ni manjkalo, za boljši tek pa je poskrbel še muzikant. Avtor: Peter Zupanc
Oglejte si fotografije z opisi.
 
IZLET PLANINSKEGA DRUŠTVA MISLINJA NA 28. ZIMSKI POHOD NA PECO (2126 m)
Avtor: Peter Zupanc   
ponedeljek, 29 februar 2016

peca V soboto, 13.02.2016, smo se zapeljali do Podpece. Kljub snegu, ki nas je pričakal zjutraj, se nas je zbralo lepo število. Pogumno smo se odpravili proti vrhu. Pot je bila lepo zgažena. Na začetku poti je bilo dobrih dvajset centimetrov snega, a se je snežna odeja debelila, tako, da je bilo pri koči dobrega pol metra snega. Vreme se je kmalu začelo izboljševati in ko smo prišli do lovske koče, nas je razveselilo sonce in smo lahko uživali v prekrasni zimski idili. Še lepši razgledi so se nam odprli proti vrhu Pece, saj smo lahko uživali v pogledih na Smrekovec, Savinjsko – Kamniške Alpe, Julijske Alpe, Uršljo goro, avstrijske Alpe…Peca in vrhovi so se kopali v soncu doline pa so bile zavite v meglo. Mislim, da ni bilo nikomur žal, da se ni zbal slabega vremena in se nam je pridružil na izletu. Popoldan smo vsi veseli in srečni prispeli v dolino, kjer smo si privoščili zaslužen kozarček pijače. Upam in želim, da bi priložene slike in tekst spodbudili še koga, da se nam pridruži na naših izletih, saj se imamo vedno lepo. Avtor:Zupanc Peter

Oglejte si fotografije z opisi.

 
OBISK POBRATENEGA PLANINSKEGA DRUŠTVA IZ KRAGUJEVCA
Avtor: Administrator   
ponedeljek, 05 oktober 2015

pdmislinjaV mesecu oktobru se bomo podali na obisk našega pobratenega planinskega društva PD Žeželj iz Kragujevca. Na pot se bomo podali v četrtek, 15.10.2015 ob 22.00. Domov se vrnemo v nedeljo proti večeru. V Oplencu si bomo ogledali kraljevo grobnico družine Karađorđević, nato bomo obiskali Slavico. Na Zlatiboru bomo izvedli lažji pohod, vmes pa se bomo družili z našimi prijatelji.

Cena bo približno 120 eur - prevoz in dve nočitvi, odvisna je od števila prijav.

Prijave zbirata:
Marjan Gros - 031 804 646
Jože Hribar -  031 571 696

 
<< Začni < Nazaj 11 12 13 14 15 16 17 Naprej > Konec >>

Rezultati 177 - 186 od 186

OBRAZEC ZA PRIJAVO


Ste pozabili geslo?
Ustvari nov uporabniški račun

BODITE OBVEŠČENI!

Z registracijo na našem portalu boste vključeni tudi v sistem obveščanja o aktivnostih našega društva!
konv4Preko elektronske pošte Vam bodo posredovana aktualna vabila na pohode in izlete...
Če še niste registrirani, lahko to storite tukaj.