Portal Planinskega društva Mislinja

NOVA VABILA

LUKOV SLAP
Planinsko društvo Mislinja vabi v četrtek 23.09.2021 na pohod na Lukov slap

excel  Lukov slap
 
Program dela 2021
Na spodnji povezavi je objavljen program dela za leto 2021:
Program dela 2021
 

VREMENSKI PODATKI

POBIRANJE ČLANARINE V LETU 2021
Avtor: Peter Zupanc   
ponedeljek, 11 januar 2021
dsc_6491 Spoštovani člani planinskega društva Mislinja! Letos nam razmere povezane z epidemiološkimi razmerami, nekoliko otežujejo pobiranje članarine za leto 2021. S pobiranjem bomo pričeli v drugi polovici januarja. Pri tem se bomo držali priporočil in navodil NIJZ. Poverjeniki, ki pobirajo članarino, bodo telefonično preverili vaše zdravstveno stanje (covid-19) ter tistih, ki so z vami v gospodinjstvu ( možnost okužbe ).Nato se boste dogovorili o času in načinu plačila članarine, ki je ostala v letu 2021 nespremenjena. Sočasno vas prosimo, da po pogovoru z poverjenikom o višini članarine, da že vnaprej pripravite točen znesek članarine, ki ga boste izročili oziroma nastavili na dogovorjeno mesto pred vhodom vašega doma. Poverjenik pa vam bo v kuverto pripravil in izročil markico, program dela in žepni koledarček. Prav tako poverjenika obvestite, če ste naročeni na Planinski vestnik, da boste lahko uveljavljali 25% popust na plačilo letne naročnine. Poverjeniki, ki bodo pobirali članarino morajo upoštevati vse varnostne ukrepe zaradi epidemije koronavirusa (zaščitna maska, medsebojna razdalja 2 m, razkuževanje rok, obisk samo zdravih članov, brez kontaktov.....) Želimo, da ne bi prihajalo do nezaželenih posledic, povezanih z našim obiskom (covid-19) Ostanite zdravi !
 
URŠLJA GORA 2021
Avtor: Peter Zupanc   
sobota, 02 januar 2021
dsc_6502 URŠLJA GORA 2021 Za nami je čudno leto. Kljub novim razmeram, se je marsikdo podal na Uršljo goro. Upamo da bomo lahko kmalu skupaj uživali v lepotah Slovenije. Oglejte si fotografije z opisi.
 
VOŠČILO
Avtor: Peter Zupanc   
četrtek, 24 december 2020
dsc_2685 ŽIVAHNI POHODI JASNI RAZGLEDI IN SPOKOJNE MISLI, KI SE NAJ DVIGNEJO NAD VSE OMEJITVE. ZANESLJIV KORAK IN VELIKO LEPIH RAZGLEDOV V LETU 2021 VAM ŽELI PD MISLINJA! 
 
KOLEDAR 2021
Avtor: Peter Zupanc   
ponedeljek, 23 november 2020
dsc_2561 Koledar 2021 - za Frischaufov dom na Okrešlju V planinskem društvu Celje – Matica so se odločili za izdelavo koledarja, z namenom zbiranja sredstev za izgradnjo novega doma na Okrešlju. KOLEDAR 2021 To ni le zgodba o gradbenem projektu in velikem finančnem zalogaju, temveč zgodba, ki povezuje dobre ljudi in neskončne ideje, ustvarja nova prijateljstva, ruši meje zmogljivosti in neštetih ur dela rok zagnanih prostovoljcev. To je zgodba, ki ne bo nikoli pozabljena. Priporočen prispevek 10€ / kos Naročila: E-poštni naslov je zavarovan pred nezaželeno pošto, za ogled potrebujete Javascript ali na telefonsko številko 051 233 797 (Patricija) Prevzem po pošti ali osebno po predhodnem dogovoru. S planinskimi pozdravi, Planinsko društvo Celje - Matica Oglejte si fotografije z opisi.
 
IZLET NA SLEMENOVO ŠPICO
Avtor: Peter Zupanc   
nedelja, 11 oktober 2020
dsc_6131 IZLET NA SLEMENOVO ŠPICO (1911 m) Zaradi slabše vremenske napovedi smo izlet na Slemenovo špico prestavili za dva dni. Tako smo se v četrtek, 08.10.2020, zapeljali na Vršič, od tam pa smo se po označeni poti napotili proti vrhu. Pot je bila zanimiva, saj smo lahko uživali v pogledih na pokrajino, ki se je že odevala v jesenske barve. Pogled se nam je večkrat ustavil tudi na visokih gorah, ki so bile na vrhu že obdane z belino. Občudovali smo lahko Prisojnik, Stenar, Škrlatico in še druge vršace. Ko smo prispeli na preval Vratca, se nam je odprl pogled na ostenje Mojstrovke. Od prevala smo rabili še nekaj minut do vrha Slemenove špice. Na vrhu se nam je odprl čudovit pogled na Jalovec, Ponce, dolino Tamar in Karavanke. Uživali smo v prekrasnem vremenu in čudovitih razgledih. Po fotografiranju smo se spustili nekaj metrov nižje, kjer so bila včasih jezerca, ki pa so presahnila. Tu smo se ustavili za dlje časa, saj se nam ni nikamor mudilo in prav prijetno je bilo sedeti in uživati v naravi. A ker nas je v dolini čakal kombi, smo se morali vseeno počasi napotiti nazaj. V začetku smo hodili po gozdni stezi. Nižje proti dolini smo prispeli v grapo, ki je bila precej strma. Pri hoji smo morali biti zelo previdni, ker je bilo zelo strmo, kamenje pa je bilo mokro in spolzko. Kljub temu smo srečno prispeli v dolino, kjer smo lahko občudovali manjše slapove. Do koče v Tamarju smo potrebovali še nekaj minut. Na koči smo se okrepčali in odžejali. Po počitku pa nas je čakala še dobra ura hoje do Planice, kjer nas je čakal prevoz. Srečno smo prispeli domov, polni lepih vtisov. Vodnik: Peter Zupanc Oglejte si fotografije.
 
POHOD PO POHORJU
Avtor: Peter Zupanc   
sreda, 07 oktober 2020
dsc_6054 POHOD PO POHORJU V soboto, 03.10.2020, bi moralo biti srečanje koroških planincev, ki je zaradi korono virusa odpadlo. Da pa ne bi kar sedeli doma, smo se odločili organizirati pohod po Pohorju. Z avtomobili smo se zapeljali do Grmovškovega doma, od koder smo se po gozdni cesti napotili proti koči na Pesniku. Ko smo stopili iz avtomobilov nas je pozdravil močan veter, zato smo se toplo oblekli. Med hojo po cesti pa vetra nismo čutili, saj smo hodili v zavetju smrek. Po dobrih dveh urah prijetne hoje smo prispeli do koče, kjer smo se ustavili za krajši čas. Malo smo poklepetali, popili kavico in se podkrepili z dobrotami, ki smo jih prinesli v nahrbtniku. Po počitku smo pot nadaljevali po gozdnih stezicah, proti Ribniški koči. Pot je bila na nekaterih mestih precej strma, a nam ni delala preglavic. Med potjo smo lahko opazovali naravo in ob opazovanju našli tudi par jurčkov, ki so letos prava redkost. Dobro razpoloženi smo prispeli do koče. V koči je bilo prav prijetno toplo, tako da se nam jo ni nič mudilo zapustiti, a nam na koncu ni preostalo drugega kot vstati in se napotiti proti Črnemu vrhu in naprej do Grmovškovega doma, kjer smo imeli avtomobile. Pred kočo smo naredili še skupinsko fotografijo. Med hojo smo lahko opazovali jerebike, ki so izstopale s svojimi rdečimi sadeži. Proti vrhu pa so nas pozdravile prve dežne kapljice, ki so nas spremljale do Grmovškovega doma, kamor smo prispeli premočeni, a kljub temu veseli. Preživeli smo prijeten dan, poln lepih dogodivščin. Oglejte si fotografije .
 
PO BERNEKERJEVI POTI 2020
Avtor: Peter Zupanc   
torek, 06 oktober 2020
berneker_2 PO BERNEKERJEVI POTI 2020 Po obronkih Pohorja je nadelanih kar nekaj temAtskih poti. Ena izmed njih je tudi Bernekerjeva pot, ki vodi iz Legna ob Barbarskem potoku proti cerkvici sv. Barbare. Od tam zavije pot proti vzhodu, kjer nato po travniškem pobočju prispemo do ruševin rojstne hiše Frana Bernekerja, znanega kiparja, ki je zapustil čudovita kiparska dela v času svojega ustvarjanja. Bernekerjeve rojstne hiše na žalost ni več, je pa ob ruševinah postavljen pano, na katerem se vidi, kakšna je bila njegova domačija, ko so objekti še stali. Letošnjega tradicionalnega pohoda, v nedeljo, 04.10.2020, smo se udeležili tudi planinci PD Mislinja. Vodnik: Albina Fekonja 
 
ČIŠČENJE POHORSKIH PLANJ 2020
Avtor: Peter Zupanc   
nedelja, 04 oktober 2020
dsc05177 Planinci Planinskega društva Mislinja na prostovoljni akciji na Pohorju Na območju pohorskih planj se v okviru projekta LIFE Ohranjanje in upravljanje suhih travišč v Vzhodni Sloveniji (Življenje traviščem/Life to grasslands) izvajajo aktivnosti za revitalizacijo travnih površin. Pod pokroviteljstvom Zavoda RS za varstvo narave, Občine Zreče, Občine Mislinja, Sklada za naravo Pohorja, Zavoda za gozdove RS in Unitorja d.o.o.je letošnja že enajsta tradicionalna prostovoljna akcija potekala v soboto, 03.10., na Rogli. Na povabilo organizatorjev se je s skupino planincev tradicionalno odzvalo tudi naše društvo. Kljub napovedi slabega vremena in organizacije akcije v skladu z navodili NIJZ glede varstva pred COVID-19 z omejenim številom sodelujočih, se je na Rogli zbralo 25 prostovoljcev, ki so odstranjevali podrta drevesa in suhe veje. S svojim delom so pripomogli k povečanemu obsegu in izboljšanju kvalitete travnih površin. S tem se ohranja tudi značilna podoba pohorske krajine. Seveda ne smemo zanemariti še izboljšanja pogojev za ogrožene živali in rastline. Ob prijetnem vzdušju je čas kar hitro minil. Na zaključku so organizatorji poskrbeli za malico v gostinskem lokalu na Rogli. Zapisal: Ivan Arko Oglejte si fotografije.
 
POZDRAV JESENI 2020
Avtor: Peter Zupanc   
ponedeljek, 28 september 2020
dsc_6000 Pozdrav jeseni letos nekoliko drugače Ker je letos tradicionalna prireditev Pozdrav jeseni zaradi znanega vzroka žal odpadla, smo se člani Planinskega društva Mislinja kljub temu odločili, da v nedeljo, 27. septembra, organiziramo srečanje s člani Turističnega društva in člani športnega društva Središče ob Dravi. Že nekaj let smo v okviru prireditve Pozdrav jeseni povabili člane omenjenih društev iz Središča ob Dravi na krajši pohod, kjer smo jim predstavili delček naših krajev. Letos smo jim organizirali pohod v Deželo škratov. Kljub nizkim temperaturam nam je bilo vreme naklonjeno. V sončnem jutru smo na pot krenili s parkirišča nasproti gostišča Murko po gozdni učni poti do Rahtelovega vrha. Tam smo vstopili v ”Deželo škratov” in po dveh kilometrih prispeli na rob škratovega gozda. Tu so nam škrati, člani kulturno-etnološkega društva Dežela škratov, postregli z okusno enolončnico in domačim pecivom. Dobro podloženi in dobre volje smo se nato podali še v škratov gozd. Tu sta nas pri vhodu pričakaa pravi škrat in škratica, ki sta nas popeljala na ogled bajeslovnih bitij v škratov gozd. V kašči smo srečali Žitne škrate, pri ribniku Povodnega moža, nato še Ajdovsko deklico in Perlamndeljce v rudniku ter na koncu še Vile. Nazaj grede smo videli Škopnika, ob koncu gozda pa nas je pričakala še Divja jaga z divjimi psi. Po vseh doživetjih in novih spoznanjih smo se zadržali še v prijetnem druženju, ki se je zavleklo v pozno popoldne. Kljub upoštevanju vseh zahtev in priporočil NIJZ (število udeležencev, medsebojna razdalja, uporaba zaščitnih sredstev in razkuževanje) smo spoznali, da nas sedanja situacija še bolj zbližuje in da vsi potrebujemo takšna druženja. Dobre volje in z obljubo, da s podobnimi druženji nadaljujemo, smo se podali vsak proti svojemu domu. Oglejte si fotografije. 
 
TEČAJ ZA MARKACISTE PZS
Avtor: Peter Zupanc   
ponedeljek, 28 september 2020
markacisti_12 TEČAJ ZA MARKACISTE PLANINSKE ZVEZE SLOVENIJE Iz planinskega društva Mislinja so se tečaja za markaciste PZS, ki je potekal 18., 19. in 20. septembra 2020 v Aljaževem domu v Vratih, udeležili naši člani Mojca, Bogomir in Niko. Na tečaju so teoretično obdelali naslednje teme: organiziranost markacistov in pripadajoči zakonski akti, prva pomoč pri poškodbah pri delu in bolezni, spoznavanje in varstvo gorske narave, označevanje planinskih poti in vzdrževanje planinskih poti. Veliko časa so posvetili tudi praktičnemu delu na terenu – označevanju in vzdrževanju planinskih poti. Na koncu sta sledila, še teoretični in praktični preizkus znanja, ki so ju vsi trije uspešno opravili. Markacist je posebej usposobljen strokovni delavec, član planinskega društva, ki prvenstveno skrbi za pregled in markiranje planinskih poti, čiščenje poti z ročnim orodjem, montažo drogov z usmerjevalnimi tablami, opremljanje vrhov z vpisno knjigo in zamenjavo žigov. Po potrebi pa tudi utrjuje useke, izdela oporni zid in stopnice, izdela lesene branike in ograje, enostavne mostiče in konstrukcijo za odvodnjavanje. Skrbi še za planiranje postavitev smernih tabel s smerokazi in njihovim umeščanjem v prostor. V društvu smo veseli, da nam je uspelo pridobiti tri nove markaciste, ki se bodo pridružili petim markacistom, ki so že do sedaj vzorno skrbeli za planinske poti za katere je zadolženo naše društvo, in po potrebi priskočili na pomoč ostalim planinskim društvom na Koroškem. Oglejte si fotografije.
 
<< Začni < Nazaj 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Naprej > Konec >>

Rezultati 23 - 33 od 250

OBRAZEC ZA PRIJAVO


Ste pozabili geslo?
Ustvari nov uporabniški račun

BODITE OBVEŠČENI!

Z registracijo na našem portalu boste vključeni tudi v sistem obveščanja o aktivnostih našega društva!
konv4Preko elektronske pošte Vam bodo posredovana aktualna vabila na pohode in izlete...
Če še niste registrirani, lahko to storite tukaj.