Portal Planinskega društva Mislinja

NOVA VABILA

VREMENSKI PODATKI

IZLET NA ŠMARNO GORO
Avtor: Peter Zupanc   
sobota, 13 oktober 2018
dsc_3938 IZLET NA ŠMARNO GORO V torek, 09.10.2018, smo se z dvema kombijema zapeljali do Vikrč pri Ljubljani. Tu smo izstopili in se pripravili za pohod. Razdelili smo se v dve skupini. Ena skupina se je napotila na Šmarno goro po plezalni poti. Večina pa nas je krenila na pot po običajni gozdni poti, ki pa je tudi zahtevala veliko mero previdnosti, saj je bila pot mokra in polna korenin. Srečno smo prispeli na Grmado (676 m), kjer smo dohiteli skupino, ki se je povzpela po plezalni poti. Na vrhu Grmade smo se razgledali po okolici, a razgledi so bili bolj slabi, saj je gore zakrivala megla. Z vrha smo se spustili na Sedlo med Grmado in Šmarno goro in se po cesti povzpeli na Šmarno goro. Na Šmarni gori smo si privoščili daljši počitek, da si je lahko vsak potešil lakoto in se odžejal. Vračali smo se proti Šmartnemu pri Ljubljani, kjer sta nas čakala kombija. Ker smo imeli še dovolj časa in ker smo bili vsi za to, smo se zapeljali do vasice Rašica. Od tu smo se povzpeli še na Vrh Staneta Kosca. Za pot na vrh smo izbrali gozdno pot. Na planinskem domu smo posedeli dlje časa. Skočili smo tudi na razgledni stolp v bližini, a razgleda ni bilo, saj se megla ni in ni hotela razkaditi. Ko smo se okrepčali, smo krenili v dolino. Za pot navdol smo izbrali gozdno cesto, ker je bila pot po gozdu spolzka in nevarna. Srečno smo prispeli do Rašice, kjer smo se vkrcali na kombije, ki so nas srečno pripeljali domov. Vodnika: Peter Zupanc in Viktor Kralj Oglejte si fotografije z opisi.
 
ZAHVALNA MAŠA 2018
Avtor: Peter Zupanc   
sobota, 13 oktober 2018
dsc_3921 ZAHVALNA MAŠA 2018 V nedeljo, 07.10.2018, s pričetkom ob 15. uri je PD Mislinja organiziralo planinsko zahvalno mašo v župnijski cerkvi sv. Ilija v Šentilju. Mašo je daroval gospod Mirko Horvat, duhovnik iz Sv. Florjana, ker smo se na upravnem odboru dogovorili, da bo vsako leto mašo daroval drug duhovnik. Po maši smo za obiskovalce pripravili malo pečenega kostanja, naše planinke pa so napekle cel kup dobrega peciva. Odžejali smo se z zakuhanim vinom, dobrim čajem in novim jabolčnikom. Ob prijetnem pogovoru je čas hitro minil in razkropili smo se vsak na svoj dom, saj so nas na to opozorile prve kapljice dežja. Oglejte si fotografije z opisi.
 
SREČANJE KOROŠKIH PLANINCEV 2018
Avtor: Peter Zupanc   
sobota, 13 oktober 2018
dsc_3899 SREČANJE KOROŠKIH PLANINCEV 2018 V soboto, 06.10.2018, s pričetkom ob 10. uri, je PD Ravne na Koroškem pripravilo že 39. srečanje koroških planincev. Udeležili smo se ga tudi planinci PD Mislinja. Zjutraj smo vstali malo bolj zgodaj in se s kombijem zapeljali do Naravskih ledin. Vreme je bilo megleno, a prav prijetno za hojo. Do vrha Uršlje gore smo hodili po gozdni vlaki, ki se je višje spremenila v gozdno stezico. Na vrhu Uršlje gore nas je pričakalo sonce, a je veter preprečil, da bi uživali ob sončnih žarkih. Hitro smo se odpravili v kočo, kjer smo si privoščili topel napitek. Kmalu smo morali kočo zapustiti, ker smo želeli priti nazaj na Kočo na Naravskih ledinah pred pričetkom slovesnosti. Prišli smo pravočasno. Najprej je vse prisotne pozdravila predsednica PD Ravne na Koroškem, Veronika Kotnik. Pozdrave so izrekli tudi predsednik MDO za Koroško, Mirko Tovšak, župan občine Ravne na Koroškem, županja Črne na Koroškem, načelnik vodnikov MDO Koroške in Predstavnik markacistov. Srečanje so popestrili mladi glasbeniki, pevci in folklorna skupina osnovne šole Prežihov Voranc Ravne na Koroškem. Po končanem programu smo si še izmenjali svoje izkušnje in potem počasi odšli vsak na svoj dom. Srečanja sta se udeležila tudi naš predsednik Ivan Arko in praporščak Branko Oder. Vodnika: Peter Zupanc in Stane Krenker. Oglejte si fotografije z opisi.
 
ŠOLSKI IZLET NA BOČ 2018
Avtor: Peter Zupanc   
petek, 12 oktober 2018
dsc_0004 Šolski pohod – 6. oktober 2018 Boč 977 m Zjutraj smo se zbrali na AP Mislinja in se z avtobusom odpravili proti Zgornjim Poljčanam. Na vznožju Boča se je pričela naša krožna pot in podali smo se čez Balunjačo. Skozi gost bukov gozd se je pot kar strmo dvigala. Nekajkrat smo počivali, a kljub vsem naporom prispeli na pobočje Boča. Najprej smo za ograjo zagledali oddajnik, že kmalu za tem pa še razgledni stolp. Preizkusili smo svoj pogum in se korajžno podali na vrh stolpa. Najpogumnejši smo se povzpeli do vrha, malo manj pogumni pa do prve ploščadi. Nekaj jih je raje opazovalo in ostalo na trdnih tleh. Najtežji del poti je bil za nami in čakal nas je spust najprej do koče na Boču. Okrepčali smo se, malo poklepetali, nato pa v dolino čez Babo do izhodišča. Malo manj izkušenim planincem je bil spust kar pravi izziv - kako na pesku in grušču loviti ravnotežje. Nekaj preizkusov se je končalo tudi na zadnji plati, vendar brez večjih posledic. Tokrat se nas je potepalo 22 otrok in 12 odraslih. Izlet smo zaključili dobro razpoloženi, na celotni turi pa nam je vreme odlično služilo. Se vidimo naslednjič! Mentorici planinskega krožka: Marina Porčnik in Klavdija Križovnik Vodnika: Danilo Kete in Anka Tretjak Tekst in fotografija Anka Tretjak. Oglejte si fotografije z opisi.
 
50. OBLETNICA KOROŠKE PLANINSKE TRANSVERZALE
Avtor: Peter Zupanc   
sreda, 03 oktober 2018
dsc_3837 50. OBLETNICA KOROŠKE PLANINSKE POTI Čas hitro teče, minilo je že več kot 50 let od nastanka Koroške planinske poti. Jubileju smo se pridružili tudi planinci PD Mislinja. V nedeljo, 30.09.2018, smo se zapeljali do Pastirskega stola. Tu smo se pripravili za pohod in se napotili proti Ribniški koči. V začetku smo hodili po gozdni cesti, ki se je pozneje spremenila v gozdno potko. Na Ribniški koči smo si privoščili kavico in čaj. Pot smo nadaljevali na Črni vrh in od tu na Grmovškov dom, kjer smo morali ponovno nabirati moči za nadaljevanje poti. Od Grmovškovega doma smo se po smučišču povzpeli na Veliko kopo, drugi najvišji vrh Pohorja. Na vrhu smo se ustavili na energetskih točkah, kjer so nekateri nabirali dodatno energijo. Hoja po gozdnih stezicah je bila prav prijetna, saj nam je tudi vreme služilo. Bilo je sončno in prav prijetno toplo. Na Partizanskem domu smo se morali ponovno ustaviti in si nabrati dodato energijo, saj je bil pred nami spust po smučarski progi, imenovani Kaštivnik. Nekateri so s proge zavili v gozd z namenom nabrati nekaj jurčkov. Brez večjih problemov smo prišli do vznožja smučišča in po parih minutah prispeli do Koče Planinc. Ker se je že vsem oglašal želodec, smo si naročili malico. Čas je hitro mineval in morali smo ponovno na pot. Pred nami je bila še pot do Kremžarjevega vrha. Po prijetni hoji po gozdu smo prispeli na travnik malo pred Kremžarjevim domom, kjer nas je premamila mehka trava, da smo polegli po njej in se nastavili jesenskim sončnim žarkom, a hitro so minili prijetni trenutki in morali smo do naše zadnje postaje, kjer nas je s kombijem čakal Joc. Preživeli smo prijeten nedeljski dan. Poti nismo prehodili v rekordnem času, ker smo si na vsaki koči vzeli čas za počitek in klepet. Vodnik: Peter Zupanc Oglejte si fotografije z opisi.
 
ŠOLSKI IZLET IZ PAKE PRI VELENJU DO MISLINJE
Avtor: Peter Zupanc   
ponedeljek, 24 september 2018
dsc_3740 ŠOLSKI IZLET IZ PAKE PRI VELENJU DO MISLINJE V petek, 21.09.2018, ob 8. uri smo se z dvema kombijema zapeljali do naselja Paka pri Velenju. tu smo izstopili in se pripravili na pohod. Pot je bila v začetku zelo strma in mokra, ker je bila zjutraj močna rosa. Po uri hoje smo premagali največjo strmino in po nadaljnih pol ure hoje po lokalni asfaltni cesti prispeli do Škalskih Cirkovc. Tu smo si privoščili malico in daljši počitek. Do Graške gore je pot vodila po asfaltni cesti, mestoma precej strmi. Na Graški gori smo si ogledali spomenik in se ustavili pri gostišču Plazl Tu smo si nabrali novih moči in se mimo kmetije Metulj napotili proti Završam. Pot do Završ je speljana po gozdnih stezicah. Čas je hitro mineval in že smo bili pri lovski koči LD Mislinja. Na lovski koči smo imeli zadnji daljši počitek, saj nas je čakal še spust do Mislinje. V začetku smo hodili po asfaltu, ki smo ga zapustili pri Zakeršniku in se napotili po pretežno borovemu gozdu do Mislinje. Po dobri uri hoje smo prišli na kmetijo Foltan, od koder se nam je prikazal pogled na Mislinjo in na naš cilj, AP Mislinja. Preživeli smo prijeten dan. Vreme nam je bilo naklonjeno, saj nas je celo pot grelo sonce. Mislim da so bili tudi šolarji zadovoljni. Prvič, ker so učitelji prestavili športni dan na petek, ko je bilo vreme lepo in drugič, ker so lahko so uživali v lepi naravi. Na pohodu je bilo 34 šolarjev in pet odraslih. Mentorica: Porčnik Marina Pomoč pri izletu kot vodnik: Peter Zupanc . Oglejte si fotografije z opisi.
 
POZDRAV JESENI 2018
Avtor: Peter Zupanc   
ponedeljek, 24 september 2018
dsc_3805 Pozdrav jeseni 2018 Turistično društvo Mislinja je letos že 22. organiziralo tradicionalno turistično prireditev "Pozdrav jeseni" na kmetiji Foltan. Letos je bilo še posebej slovesno, saj je turistično društvo prireditev povezalo s praznovanjem 35. letnice aktivnega dela društva. Prireditev je zato potekala tri dni. V petek, 21.09., so potekale delavnice osnovnošolskih otrok in priprava likovne razstave na temo gozdnih sadežev. V soboto smo jim priskočili na pomoč in organizirali gorsko kolesarjenje po naši občini, ki je zaradi slabega vremena odpadlo. Osrednja prireditev pa je bila v nedeljo na kmetiji Foltan. Na prireditvi je poleg ostalih društev iz občine tradicionalno sodelovalo tudi naše društvo. Ker je bil letošnji moto prireditve jedi iz gozdnih sadežev, smo na naši stojnici ponudili gobji mežerli. Jed je od ideje do izvedbe pripravil Gros Marjan. Med obiskovalci je jed požela nemalo zanimanja in veliko pohval. Seveda pa se je na naši stojnici našlo tudi kaj za suha grla. Na prireditvi so sodelovali tudi predstavniki turističnega društva iz pobratene občine Središče ob Dravi. Že tretjič zapored smo jim pripravili krajši pohod. Tokrat smo jih zapeljali do Matičevega, od koder smo se peš odpravili do izvira Pake in nato pot nadaljevali do Volovce in se nato vrnili do vozil. Hkrati pa je Hribarjev Jože poskrbel za njihovo članico z multiplo sklerozo in jo z vozičkom zapeljal od Matičevega do domačije naše članice Silve Sonjak. Pohodniki niso mogli skriti navdušenja nad naravo, svežim zrakom in obilico gob. Našo pot smo sklenili na domačiji Silve, ki je pripravila obilno malico, za zaključek pa postregla še s kavico in okusno orehovo potico. Dobro razpoloženi in z obljubo, da se drugo leto zopet vidimo na pohodu, smo se odpravili na kmetijo Foltan, kjer smo jim predstavili našo stojnico in pokusili »marjanov mežerli«. Zapisal Ivan Arko Oglejte si fotografije z opisi.
 
ŠOLSKI POHOD
Avtor: Peter Zupanc   
ponedeljek, 17 september 2018
20180909_081531 Šolski pohod – 8. in 9. Sep 2018 Hriberšek – Ribniška koča – Pungart – Partizanka – Kremžarica – Slovenj Gradec Tudi tokrat je izlet kljub slabšim vremenskim obetom odlično uspel. Par kapljic dežja je samo popestrilo dogajanje. Zbralo se nas je 15 otrok in 5 odraslih. Sledi pa zapis ene od mlajših udeleženk; »Vsi smo se zbrali na avtobusni postaji v Mislinji. Odpeljali smo se do Hribovška in tam je bil začetek našega pohoda. Dolgo smo hodili proti Ribniški koči. Na Ribniški koči smo malicali in počivali. Zatem smo se odpravili proti Črnemu vrhu- to je najvišji vrh Pohorja. Nato smo se odpravili na Pungart in na Partizanko. Po prehojenih vrhovih smo prišli do koče Planinc. Na koči Planinc smo večerjali in spali. Naslednji dan smo zajtrkovali in šli smo proti Kremžarici. Ker smo hodili po hribu navzdol, so nas bolele noge. Ko smo končno prišli do Slovenj Gradca, smo dobili zaslužen sladoled. Domov smo se peljali z avtobusom. Doma sem se vrgla na sedežno garnituro in gledala televizijo. Imeli smo res čudovita dneva. Vita, 6 razred« Mentorica planinskega krožka: Marina Porčnik Vodnika: Jože Hribar, Anka Tretjak Oglejte si fotografije z opisi.
 
IZLET NA BRANO ČEZ KAPTANA
Avtor: Peter Zupanc   
ponedeljek, 20 avgust 2018
20180812_112855 IZLET NA BRANO ČEZ KAPTANA Lepo jutro nas je pozdravilo na izhodišču v Kamniški Bistrici. Tokrat smo se odločili obiskati Brano po nekoliko zahtevnejšem brezpotju po vzhodnem grebenu. Glede na to da je dan prej deževalo, je bila pot še precej spolzka, kar je zahtevalo še večjo previdnost, predvsem pri prvem skalnem skoku. Neizmerne užitke ob lahkem poplezavanju po precej krušljivem terenu so nam nudile tudi planike in v mislih smo si zapeli »Rastejo v strmi gori, bele planike tri«. Najprej smo osvojili prvi vrh, Kaptana. Spust s Kaptana zahteva še posebno previdnost, prav tako ponovni vzpon proti Brani, zaradi zelo krušljivega terena. Ko smo iz skalnatega terena prispeli na travnik, je lahko naša koncentracija popustila in predali smo se prečudovitim pogledom na vrhove Kamniško-Savinjskih alp. Na vrhu Brane je bilo ogromno planincev, kar nas je presenetilo, saj na naši poti nismo srečali nikogar. Bili smo posebej ponosni,da smo osvojili Brano z druge, zahtevnejše strani. Tekst: Alenka Gavez Fotografije: Jože Hribar Oglejte si fotografije z opisi.
 
BEGUNJŠČICA (2010m)
Avtor: Peter Zupanc   
sobota, 11 avgust 2018
dsc_3135 IZLET NA ROBLEKOV DOM IN BEGUNJŠČICO. V torek, 07.08.2018, smo se zapeljali na prelaz Ljubelj, kjer smo izstopili in se na velikem praznem parkirišču pripravili na pohod. S parkirišča smo se napotili po gozdni poti proti planini Prevala. Najprej smo hodili po melišču, ki pa ga je bilo kmalu konec in zavili smo v strnjen gozd. Iz gozda smo prišli na strma, dobro zavarovana in razgledna pobočja. Po razgledni poti smo prispeli do Bornovih tunelov, ki še popestrijo pot. Tuneli so razmeroma nizki in polni mlak, tako da so nam prav prišle svetilke. Od tunelov dalje smo hodili po široki poti, ki je speljana po vzhodnem ostenju Begunjščice. Po dobri uri in pol hoje smo prispeli na Kočo na planini Prevala. Na koči smo si privoščili daljši postanek za okrepčilo in za počitek. Po počitku smo se razdelili v dve skupini. Vreme in dejstvo, da sva bila dva vodnika, je omogočilo, da so se lahko tisti z več kondicije povzpeli na vrh Begunjščice, ostali pa smo še malo posedeli pri Koči na planini Prevala, potem pa krenili proti Roblekovemu domu. Pot proti Roblekovemu domu je bila prijetna, saj smo lahko uživali v razgledih po Gorenjski in po bližnji okolici. Čas je hitro mineval in kar naenkrat smo že bili pri domu. Tu smo si lahko privoščili daljši počitek, saj smo morali počakati skupino, ki se je povzpela na vrh. Ni nam bilo dolgčas, saj smo lahko uživali v razgledih na Stol, Vrtačo in v daljavi na Julijske Alpe. Po dobri uri čakanja so v dom prispeli tudi ostali. Bili so veseli, srečni in malo tudi utrujeni. V dolino smo se spustili proti Domu v Dragi. Med spustom smo se ustavili še na planini Poljšak, da smo potešili žejo. Srečno smo prispeli do kombijev, s katerimi smo se srečno pripeljali domov Mislim, da smo preživeli lep dan, poln prijetnih doživetij. Prijetne trenutke pa je polepšalo vreme z lepim sončnim in ne prevročim vremenom. Oglejte si fotografije z opisi.
 
<< Začni < Nazaj 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Naprej > Konec >>

Rezultati 34 - 44 od 172

OBRAZEC ZA PRIJAVO


Ste pozabili geslo?
Ustvari nov uporabniški račun

BODITE OBVEŠČENI!

Z registracijo na našem portalu boste vključeni tudi v sistem obveščanja o aktivnostih našega društva!
konv4Preko elektronske pošte Vam bodo posredovana aktualna vabila na pohode in izlete...
Če še niste registrirani, lahko to storite tukaj.