Portal Planinskega društva Mislinja

NOVA VABILA

Program dela 2021
Na spodnji povezavi je objavljen program dela za leto 2021:
Program dela 2021
 

VREMENSKI PODATKI

IZLET NA PECO 2020
Avtor: Peter Zupanc   
ponedeljek, 10 februar 2020
img_20200209_102717 IZLET NA PECO 2020 V soboto, 09.02.2020, smo se planinci PD Mislinja odpravili na 32. Matjažev pohod na Peco. Z osebnimi avtomobili smo se zapeljali do stare karavle pod Peco, kjer smo parkirali avtomobile, se pripravili za pohod in po gozdni poti krenili proti vrhu. Pot je bila na nekaterih mestih še zasnežena, predvsem zadnji najstrmejši del. Po dobrih dveh urah hoje smo prispeli do koče, kjer smo si privoščili krajši postanek za čaj ali kavico. Ko smo se okrepčali,smo si nadeli derezice in krenili proti vrhu. Pot do vrha je bila na nekaterih mestih zasnežena, na drugih pa kopna in blatna. Srečno smo prispeli na vrh, kjer smo si privoščili počitek in malico. Na vrhu je bilo prav prijetno, saj za čuda ni pihalo in smo lahko uživali v razgledih. Čas je hitro mineval in morali smo kreniti nazaj do koče in potem še do avtomobilov. Srečno smo prispeli do karavle, kjer smo se poslovili in se odpeljali domov. Preživeli smo lep nedeljski dan, saj nam je bilo vreme naklonjeno, tako da smo lahko res uživali. Napisal: Peter Zupanc Fotografije: Jože Hribar Peter Zupanc Vodnika: Jože Hribar Danilo Kete Oglejte si fotografije z opisi.
 
IZLET K IZVIRU PAKE 2020
Avtor: Peter Zupanc   
nedelja, 02 februar 2020
dsc_0601 IZLET K IZVIRU PAKE 2020 Tudi letos je PD Velenje, sekcija Pilates, pripravilo izlet k izviru Pake. Pridružili smo se jim tudi planinci PD Mislinja. V soboto, 01.02.2020, smo se zbrali pred gostiščem Repolusk. Po pozdravu predsednice sekcije Silve Zupanc, predsednika krajevne skupnosti in vodnika, Huseina Djuherića, smo krenili proti izviru. Letošnja pot je bila malo lažja kot pretekla leta, a smo bili prikrajšani za snežno idilo. V začetku smo hodili po lokalnih cestah, na Paki pa smo krenili na gozdno stezo, ki je večinoma potekala ob reki Paki. Pot je bila zanimiva, saj nekajkrat prečkamo reko, ki je v zgornjem delu le potoček. Letošnja pot je tudi v marsičem drugačna, saj si je Paka po lanskem neurju marsikje utrla pot po svoje. Po dobrih treh urah hoje, z okrepčilnim postankom na lovski koči, smo prispeli na izvir Pake. Na izviru se nismo dolgo zadrževali, ker je začelo pihati. Malo nižje od izvira, pri lovski opazovalnici, smo naredili še skupinski posnetek, od koder smo po dobri uri in pol prispeli nazaj do gostišča Repolusk, kjer nas je že čakala zaslužena malica. Čas je hitro minil in odšli smo vsak proti svojemu domu z občutkom, da smo naredili nekaj zase. Letos je bila udeležba zelo številčna, saj se je pohoda udeležilo 73 planincev. Vodnika PD Velenje: Silva Zupanc Husein Djuherić Vodnik PD Mislinja: Peter Zupanc Oglejte si fotografije z opisi.
 
POHOD NA OSANKARICO 2020
Avtor: Peter Zupanc   
ponedeljek, 13 januar 2020
dsc_9965 POHOD NA OSANKARICO, 11.01.2020 PD Zreče je že 42. pripravilo pohod po poteh Pohorskega bataljona na Osankarico (1202 m). Pohoda smo se udeležili tudi planinci PD Mislinja. Pridružili so se nam še planinci PD Ravne na Koroškem. Z avtobusom smo se zapeljali do Koče na Pesku, kjer smo se okrepčali s kavico ali čajem. Od koče smo krenili sprva po gozdni cesti, ki smo jo kasneje zapustili in krenili na gozdno stezo po kateri smo hodili do Treh žebljev, kraja poslednjega taborišča in zadnje bitke Pohorskega bataljona. Tu smo se poklonili spominu padlim borcem. Do doma na Osankarici smo potrebovali še približno 20 minut. V domu in pri domu smo si privoščili daljši počitek. Ob 13. uri smo se z avtobusom zapeljali do Zreč, kjer so planinci PD Zreče v telovadnici osnovne šole pripravili zaključno prireditev. Ob prijetnem pogovoru in dobri glasbi je čas hitro minil in ob 17. uri smo odšli do avtobusa, ki nas je srečno pripeljal domov. Vodniki: Peter Zupanc Franc Bricman Stane Krenker Danilo Kete Oglejte si fotografije z opisi.
 
IZLET NA PIKOV VRH (1149 m)
Avtor: Peter Zupanc   
torek, 07 januar 2020
dsc_9840 IZLET NA PIKOV VRH (1149 m) Pričelo se je novo leto in s tem tudi naši pohodi ob torkih. Naš prvi letošnji pohod, ki se je zgodil 07.01.2020, smo pričeli v Mežici, do koder nas je zapeljal avtobus. Najprej smo si v lokalni kavarni privoščili okrepčilo, potem pa nadaljevali pot proti Pikovemu vrhu. Sprehodili smo se po Mežici, naprej mimo pokopališča, nato pa nadaljevali po trasi nekdanje smučarske proge, ki je sedaj spremenjena v igrišče za disk golf. Na vrhu smučarske proge smo zavili v gozd in se nekaj časa vzpenjali po strmem kolovozu. Višje smo zavili na ozko stezo, ki nas je pripeljala do gozdne ceste. Ta se je strmo vzpenjala do sedla, kjer smo zavili levo in po nekaj minutni hoji po gozdni vlaki prispeli do stezice, po kateri smo prispeli na Pikov vrh. Zadnji del poti je bil zelo strm, a smo jo vsi uspešno premegali. Na vrhu smo si privoščili malico. Povzpeli smo se tudi na stolp in uživali v razgledih. Pred odhodom v dolino smo naredili še obvezno skupinsko fotografijo. Na poti do Doma na Pikovem je bilo potrebno hoditi zelo previdno, ker je bilo strmo. Na Koči na Pikovem se nismo dolgo zadrževali, ker je bila koča zaprta. Nekaj pohodnikov je tu požigosalo še svoje dnevnike Koroške transverzale. Pot v dolino je bila zanimiva in kar naenkrat smo bili pri avtobusu, ki nas je srečno pripeljal domov. Ob slovesu smo si obljubili, da se ponovno vidimo na pohodu naslednji prvi torek v mesecu. Vodnik: Peter Zupanc Soorganizator: Silva Sonjak Oglejte si fotografije z opisi.
 
URŠLJA GORA 2020
Avtor: Peter Zupanc   
petek, 03 januar 2020
dsc_9687 URŠLJA GORA 2020 Vstopili smo v leto 2020. Prvi dnevi leta so nas razvajali z soncem. Veliko nas je izkoristilo lepo vreme za vzpon na Uršljo goro. Nekateri so so povzpeli na vrh 1. januarja, drugi pa 2. januarja. Tudi planincev PD Mislinja je bilo v dveh dneh veliko na Uršlji gori. Na vrh smo se povzpeli z več strani, saj si je vsak izbral svojo pot in čas odhoda. Vsi pa smo bili poplačani z lepim sončnim dnem in enkratnimi razgledi po okolici. Na vrhu in pri koči je bilo toplo, da smo se lahko predajali sončnim žarkom in razgledom. V prijetni družbi smo si voščili in zaželeli veliko varnih korakov v letu 2020. Pot je bila na nekaterih mestih spolzka, zato je bilo potrebno hoditi zelo previdno. Pri hoji pa so pomagale tudi derezice. Srečno smo prispeli v dolino polni lepih vtisov. S polno močjo vstopamo v leto 2020. Napisal: Peter Zupanc Oglejte si fotografije z opisi.
 
VOŠČILO
Avtor: Jože Zaveršnik - Joc   
torek, 24 december 2019
voscilo
 
ČEZ GORO K OČETU 2019
Avtor: Peter Zupanc   
sobota, 14 december 2019
dsc_4474 ČEZ GORO K OČETU Letos je PD Ravne na Koroškem organiziralo že 27. pohod Čez goro k očetu. Odločili so se, da bodo naredili nekaj sprememb. Sedaj je pohod, ki pride na neparno leto, dnevni, in poteka iz Avstrije v Slovenijo, na parno leto pa je nočni, in poteka iz Slovenije v Avstrijo. Tudi letos smo se planinci PD Mislinja udeležili pohoda. Z malim avtobusom smo se zapeljali do Holmeca, kjer smo počakali, da so se zbrali vsi avtobusi. Skupaj smo se zapeljali do Koprivne (Kopreinsonseite), kjer smo pri kmetiji Raztočnik izstopili iz avtobusa in pot v strnjeni skupini nadaljevali peš. Do Čemerja smo hodili po asfaltni cesti, a je čas hitro minil, saj smo lahko občudovali naravo, ki je bila odeta v belino. Pri Čemerju smo si privoščili daljši počitek za okrepčilo. Pot smo nadaljevali mimo cerkvice na Lužah. V začetku smo še hodili po asfaltni cesti, čez nekaj časa pa smo zavili na gozdno cesto, ki pa ni bila splužena, a to nam ni delalo težav, saj snega ni bilo veliko. Po dobri uri smo prečkali mejo na bivšem maloobmejnem prehodu, ki ga ni več. Tu smo ponovno prišli na gozdno cesto, po kateri smo po dobre pol ure prišli do postojanke Kumer. Tu smo imeli daljši počitek, kjer si je lahko vsak potešil lakoto ali žejo. Čas je hitro mineval in morali smo se napotiti v dolino do Lipolda, kjer so nas čakali avtobusi, s katerimi smo se srečno pripeljali domov. Preživeli smo lep dan, saj nam je bilo vreme naklonjeno. Kljub novozapadlemu snegu se nas večina ni ustrašila. Ni nam bilo žal, saj je sneg še polepšal pokrajino in pot naredil še lepšo. Napisal: Peter Zupanc Oglejte si fotografije z opisi.
 
2. MIKLAVŽEV POHOD
Avtor: Peter Zupanc   
nedelja, 08 december 2019
dsc_4157 Drugi Miklavžev pohod Dan se je počasi poslavljal, ko so se pred gostiščem Vagon začeli zbirati pohodniki iz bližnje in daljne okolice. V soboto, 07. decembra, smo ob 16. uri po obveznem fotografiranju krenili na drugi Miklavžev pohod. Najprej smo se sprehodili do naše članice Petre, ki nam je pripravila “ognjeni krst”, nato pa smo krenili skozi Zoisov park in naprej proti Mislinjskemu grabnu.Pri svoji hidroelektrarni nas je pričakal Stanko Sedovnik, ki nam je razkazal HE in poskrbel za tekočo spodbudo za nadaljevanje pohoda. Pri opuščeni osnovni šoli v Mislinjskem grabnu smo napravili krajši postanek, da smo se pripravili na vzpon mimo Vovka do Pavrovega. Lepo je bilo pogledati kolono 58 pohodnikov z naglavnimi lučkami, kako se počasi bližajo Pavrovem. Trud je bil poplačan, saj nas je na Pavrovem pričakala Cirila, kjer sta nas skupaj z možem postregla s sveže pečeno potratno potico, zakuhanim vinom in čajem. Ko smo se okrepčali, smo dobre volje krenili po gozdni cesti proti Miklavževi domačiji, kjer nas je pričakal gospodar Jože z ženo. Že na vhodu v staro hišo nam je postregel aperitiv, na mizah pa so nas čakali mošt, zakuhan mošt in jabolčni sok. Gostoljubnost domačinov in prijetno vzdušje v stari hiši je vplivalo na dobro voljo in iz naših grl je zadonelo kar nekaj pesmi. V dobri družbi je čas kar neopazno stekel mimo nas in na žalost smo se morali posloviti od gostoljubnih domačinov in nadaljevati s potjo proti Mislinji. Vračali smo se po gozdni cesti, ki je bila v začetku makadamska, pozneje pa asfaltna. Bilo je prijetno hoditi, saj nam je bilo vreme zelo naklonjeno. Z neba so nas pozdravljale zvezde in luna, zato smo lahko večino poti prehodili brez prižganih naglavnih svetilk. Srečno smo prispeli v dolino, veseli in zadovoljni, ker smo preživeli še en lep in zanimiv planinski večer. Poslovili smo se z željo, da se prihodnje leto ponovno vidimo. Organizatorji pa smo vedno bolj prepričani, da se je pohod dobro prijel in bo postal tradicionalen. Še enkrat zahvala vsem domačinom, ki so nam pripravili brezplačno jedačo in pijačo in s tem podprli ta pohod z željo, da bi te kraje spoznalo še več pohodnikov od blizu in daleč. Tekst: Ivan Arko Fotografije: Peter Zupanc Oglejte si fotografije z opisi.
 
IZLET TROJANE - BLAGOVICA
Avtor: Peter Zupanc   
torek, 03 december 2019
dsc_4088 IZLET OD TROJAN DO BLAGOVICE V torek, 03.12.2019, smo se z avtobusom zapeljali do Trojan, kjer smo izstopili. Pred začetkom pohoda smo se okrepčali s kavico in čajem. Najprej smo prečkali staro cesto Celje – Ljubljana in se po strmih stopnicah povzpeli do hiš. Sprehodili smo se med hišami in kmalu prispeli v dolino potoka Bolska. Po širši makadamski cesti, ki je speljana ob potoku Bolska, smo po dobri uri prispeli do pašnika Lipovc. Tu smo se za nekaj časa ustavili in občudovali naravo, ki se je bleščala v belini, saj so bila nekatera drevesa odeta v belino ivja. Tu smo na križišču zavili levo v smeri Špilka, najvišje točke našega izleta. Po široki makadamski cesti smo hodili še dobro uro. Proti koncu pa smo zavili na ozko in strmo gozdno pot, ki nas je pripeljala na vrh, kjer stoji manjši bivak. Na vrhu smo si privoščili daljši postanek, da smo se okrepčali. Pred odhodom v dolino smo naredili še skupinski posnetek Pot v dolino je bila prijetna in zanimiva, saj smo lahko občudovali naravo, ki je bila odeta v vse vrste barv, od snežno belih z ivjem pobarvanih smerek, do zelenih travnikov in modrega neba. Zanimiva je bila tudi vasica Gabrje, v kateri se je videlo sožitje starega in novega. Po dobri uri in pol smo prispeli do Blagovice, kjer nas je že čakal avtobus. Zapeljali smo se do Trojan, kjer nas je že čakala malica. Ob dobri jedači in pijači smo obudili pretekle dogodke in naredili plane za prihodnje pohode. Ob prijetnem pogovoru je čas hitro minil in morali smo se odpraviti proti domu. Preživeli smo lepe urice in se polni lepih vtisov srečno vrnili domov. Vodnika: Peter Zupanc Viktor Kralj Soorganizator: Silva Sonjak Oglejte si fotografije z opisi.
 
ZAKLJUČEK POHODNIŠKE SEZONE 2019
Avtor: Peter Zupanc   
nedelja, 17 november 2019
dsc_3803 Izlet ob zaključku pohodniške sezone V soboto, 16. novembra smo ob zaključku pohodniške sezone organizirali tradicionalni izlet, ki se ga je udeležilo 38 pohodnikov. Letos smo prehodili del Slovenjegoriške planinske pot, od Vurberka preko Grmade do Trnovske vasi. Slovenjegoriška planinska pot je dolga 93 kilometrov in poteka po Srednjih Slovenskih goricah ter delu Ptujskega in Dravskega polja. Poteka tudi skozi občino Dornava. Prične se v najstarejšem slovenskem mestu Ptuju ter poteka čez Vurberk, skozi Trnovsko vas, Vitomarce, Juršince, Polenšak, Gorišnico in Markovce nazaj v Ptuj. Na poti je 12 kontrolnih točk z žigi, ki jih je treba odtisniti v dnevnik. Obstajata pa tudi posebna zloženka in vodnik z opisom poti in znamenitostmi krajev ob poti. Na pot smo krenili z avtobusom iz Slovenj Gradca preko Mislinje v smeri Ptuja. Na Ptuju sta se nam pridružila planinska vodnika PD Ptuj, Antun Mlinarevič in Viktorija Dabič. Med vožnjo do Vurberka smo izvedeli marsikaj zanimivega o zgodovini ljudi in o vaseh, skozi katere smo se peljali. Pred začetkom pohoda smo si ogledali še grad Vurberk. Kljub oblačnemu vremenu nas ni zapustila dobra volja. Razgledi, ki so se nam ponujali z gričev, po katerih smo hodili, so bili prav zanimivi. Pogled nam je segal do Pohorja, Boča, Donačke gore, Haloz pa po Dravskem in Ptujskem polju. Vse pa nam je razložil vodnik Antun, ki nas je varno pripeljal v Trnovsko vas, kjer je bil tudi cilj našega pohoda. Zaključek smo pripravili v gostišču Siva čaplja. Tu so nas razvajali s samopostrežnim kosilom, kjer je res vsak lahko našel kaj zase. Dobre volje smo se zapletli še v obujanje spominov na letošnje prehojene pohode. Nekaj pa je bilo tudi želja za pohode v prihajajočem letu. Dobre volje po prijetno preživetem dnevu smo na avtobusu zapeli še nekaj ponarodelih pesmi iz zakladnice naših narodno zabavnih ansamblov. Razšli smo se z željo, da se drugo leto zopet srečamo na zaključku pohodniške sezone in da se nam pridruži še več naših članov. Tekst: Ivan Arko Fotografije: Peter Zupanc Oglejte si fotografije z opisi.
 
<< Začni < Nazaj 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Naprej > Konec >>

Rezultati 67 - 77 od 261

OBRAZEC ZA PRIJAVO


Ste pozabili geslo?
Ustvari nov uporabniški račun

BODITE OBVEŠČENI!

Z registracijo na našem portalu boste vključeni tudi v sistem obveščanja o aktivnostih našega društva!
konv4Preko elektronske pošte Vam bodo posredovana aktualna vabila na pohode in izlete...
Če še niste registrirani, lahko to storite tukaj.