Portal Planinskega društva Mislinja

NOVA VABILA

VOGEL, RODICA, ČRNA PRST
Planinsko društvo Mislinja vabi v soboto in nedeljo 21-22.07.2018 na pohod na
Vogel, Rodica, Črna prst

excel  Vogel, Rodica, Črna prst
 

VREMENSKI PODATKI

25. LET PD ŽEŽELJ
Avtor: Peter Zupanc   
torek, 07 marec 2017
img_1164 UDELEŽBA NA SVEČANOSTI OB 25. LETNICI DELOVANJA POBRATENEGA PD ŽEŽELJ IZ KRAGUJEVCA V nedeljo, 05.03.2017, je pobrateno planinsko društvo Žeželj iz Kragujevca organiziralo proslavo ob 25. letnici delovanja društva. Na svečanost smo bili povabljeni tudi predstavniki PD Mislinja. Po sklepu upravnega odbora se je proslave udeležilo osem naših članov. Pred uradnim delom smo se v dopoldanskem času skupaj s planinci PD Žeželj podali na pohod na njihov Črni vrh in se do 13. ure vrnili na planinski dom na Andžinim livadama. V uradnem delu je najprej njihov predsednik Radojica Perovič orisal prehojeno pot društva. Nato je zaslužnim članom, društvom s katerimi sodelujejo in nekaterim organizacijam iz občine podelil spominske plakete. Posebno priznanje za dolgoletno bratsko sodelovanje in prispevek k razvoju planinstva so podelili tudi našemu društvu. Še posebej pa nas veseli, da so Mirku Tovšaku za dosedanje sodelovanje med društvoma izročili listino, s katero je postal častni član njihovega društva. Naš predsednik se jim je za prejeto priznanje zahvalil, jim zaželel uspešno delo v prihodnje in seveda nadaljevanje sodelovanja. Ob njihovem jubileju jim je izročil sliko našega Črnega vrha z obrazložitvijo, kako je prišlo do postavitve obeležja in kaj obeležje predstavlja. Poleg tega jim je izročil še pomanjšano skulpturo znamenja na Črnem vrhu. Planinsko društvo Žeželj je bilo ustanovljeno 01.03.1992. na pobudo skupine ljubiteljev pohodništva in narave. V začetku je bilo v društvu 10 članov, vendar se je v naslednjih letih začelo število članov povečevati. Od leta 1997 so se pridobivanja članov lotili sistematično, prav tako se je zaradi poudarka na skrbi za zdravo preživljanje prostega časa v naravi oz. na planinskih pohodih, število članov začelo povečevati, tako da imajo trenutno okoli 180 članov. V maju leta 1996 so dobili v najem objekt bivše podružnične šole v vasi Andžine livade. S prostovoljnim delom so objekt obnovili in uredili 20 ležišč. V neposredni bližini objekta so postavili še zgradbo – letno lopo, ki so jo zaprli in je namenjena jedilnici za skupino do 60 oseb. S sklepom upravnega odbora društva so objekt podružnične šole maja 2009 poimenovali “ Planinski dom dr. Sonja Perišić“ po njihovi prezgodaj umrli članici, zdravnici, velikim humanistki in odlični pevki ljudskih narodnih pesmi. Pred odhodom proti domu smo se sestali še z vodstvom PD Žeželj, kjer smo se dogovorili za obe akciji, ki jih planiramo v letošnjem letu. Tako so nam oni predstavili osnutek našega štiridnevnega obiska v Srbiji med 14.06. in 18.06., mi pa smo jim predstavili predlog njihovega obiska v Sloveniji med 13.o7. in 16.07. Prav tako smo se dogovorili za nosilce oz. kdo je zadolžen za sodelovanje, da ne bi prihajalo do napačnih informacij in slabe volje na eni ali drugi strani. Oglejte si fotografije z opisi.
 
24. JURČIČEV POHOD
Avtor: Peter Zupanc   
sobota, 04 marec 2017
24.jurcicev_pohod 24. TRADICIONALNI JURČIČEV POHOD V soboto, 04.03.2017, smo se z avtobusom zapeljali do Višnje Gore. Udeležili smo se tradicionalnega pohoda, ki se je začel ob 150. letnici rojstva našega prvega romanopisca. Pot je namreč podobna pisateljevi poti v šolo iz Muljave v Višnjo Goro, ko ga je oče prešolal iz Krške šole. Po vplačilu startnine smo se napotili skozi Višnjo Goro. Na začetku smo se strmo vzpenjali mimo Starega gradu grofov Višnjegorskih in vse do Polževega hkrati hodili po Gozdni učni poti. Pri hotelu Polževo smo izkoristili ponudbo stojnic in si privoščili okrepčilo. V nadaljevanju smo se po smučišču povzpeli do cerkvice sv. Duha in si jo ogledali. Po ogledu smo se večji del poti spuščali proti Muljavi. Malo pred Muljavo smo se še ustavili pri cerkvici sv. Janeza Krstnika, od tu pa je bilo do Muljave samo še slabe pol ure hoje. Ko smo se približevali Muljavi, so nas že pričakali zvoki narodno zabavnega ansambla. Prireditelji so pripravili pester program, saj nas je na koncu zabaval še Adi Smolar s svojimi pesmimi. Na ogled je bila tudi Jurčičeva domačija. Stojnice pri domačiji pa so ponujale raznorazne dobrote. V lepem vremenu je čas hitro minil in morali smo se odpraviti domov. Med vožnjo je pričelo rahlo deževati, a nas to ni več motilo, saj smo bili na avtobusi in varni pred dežjem. Vodnika: Bricman Franc in Zupanc Peter. Oglejte si fotografije z opisi.
 
25. POHOD PO ŠISERNIKOVI POTI
Avtor: Peter Zupanc   
sobota, 25 februar 2017
sisernikova_pot 25. POHOD PO ŠISERNIKOVI POTI V soboto, 25.02.201,7 je PD Slovenj Gradec organiziralo že 25. Pohod po Šisernikovi poti. Pohoda smo se udeležili tudi člani PD Mislinja. Zjutraj smo se z rednim avtobusom na liniji Gornji Grad – Maribor zapeljali do Dravograda. Od tu pa smo nadaljevali pohod peš. Zjutraj je bilo vreme še delno oblačno, a se je tu in tam že prikazal kakšen sončni žarek, zato tudi ni bilo pretirano mrzlo in je bilo prav prijetno za hojo. Pot je speljana po cestah, kolovozih in tudi po gozdnih stezah. Pot je zelo slikovita, saj ponudi med hojo polno razgledov po okolici. Na zadnjem delu poti nas je pričakala prava zimska idila, saj je prejšnjo noč zapadlo par centimetrov snega. Po dobrih štirih urah smo po napornem zadnjem vzponu, kjer se pot zelo strmo dvigne, zagledali naš današnji cilj. Vsi napori so bili pozabljen,i ko smo prispeli do koče, kjer nas je pričakalo sonce. Na koči na Kremžarjevem vrhu smo si privoščili daljši počitek in se razvajali na soncu. Po počitku smo se napotili v dolino. Prvi del poti je zahteval veliko previdnosti, saj je bilo zaradi novozapadlega snega zelo spolzko. Srečno smo vsi prišli domov polni lepih občutkov. Vodnika: Bricman Franc in Anka Tretjak. Oglejte si fotografije z opisi.
 
29. ZIMSKI MATJAŽEV POHOD NA PECO
Avtor: Peter Zupanc   
nedelja, 12 februar 2017
peca_2017 29. ZIMSKI MATJAŽEV POHOD NA PECO (2126 m) Planinsko društvo Mežica je že 29. pripravilo pohod na Peco. Pohoda smo se udeležili tudi planinci PD Mislinja. V soboto, 11.02.2017, smo se zapeljali do bivše karavle. Tu smo počakali planince pobratenega društva PD Žeželj in skupaj smo krenili proti vrhu. Pot je bila zasnežena zato je bilo potrebno hoditi zelo previdno. Pri karavli je bilo megleno in po zraku so poplesovale redke snežinke, ko pa smo se približevali koči, je megla izginila in obsijalo nas je sonce. Po kratkem počitku na koči smo nadaljevali pot proti vrhu Pece. Med potjo na vrh smo lahko uživali v lepem sončnem vremenu in prekrasnih pogledih na zasneženo pokrajino, ko pa smo se zazrli v dolino, smo videli morje megle, iz katere so kakor otočki kukali okoliški vrhovi. Na vrhu se nismo dolgo zadrževali, ker je močno pihalo. Pri povratku smo se za kratek čas ponovno ustavili na koči, da smo se odžejali in okrepčali. Srečno smo prispeli v dolino, se poslovili in veseli odšli vsak na svoj dom. Vodnika sta bila Kete Danilo in Zupanc Peter. Oglejte si fotografije z opisi.
 
17. SPOMINSKI POHOD DR. STANKA STOPORKA NA ČRNI VRH
Avtor: Peter Zupanc   
četrtek, 09 februar 2017
dsc_0082 17. SPOMINSKI POHOD DR. STANKA STOPORKA NA ČRNI VRH Že 17. smo organizirali Spominski pohod dr. Stanka Stoporka, enega izmed pobudnikov za ustanovitev PD Mislinja. V sredo 08.02.2017, smo se zbrali pred centrom Lopan. Po pozdravnem govoru predsednika Ivana Arka in podžupanje Andreje Oder smo krenili proti Črnemu vrhu. Zjutraj nas je pozdravila megla, ki nas je spremljala celo pot, le na Črnem vrhu je sonček sramežljivo pokukal izza oblakov. V začetku je pot speljana pa asfaltirani cesti, po slabih dveh kilometrih pa se usmeri v gozd. Po razmeroma strmi in na več mestih spolzki poti pridemo do kmetije Medved, kjer so nam pripravili tople napitke. Tu nas je pričakala prava zima z snegom. Do vrha smo potem gazili po snegu, vendar pot ni bila prehuda, saj je bilo snega v začetku par centimetrov, do vrha pa se je snežna odeja odebelila na dobrih 20 centimetrov. Najhujši je bil zadnji vzpon, ki je zelo strm, a je napor bil pozabljen, ko je vsak prišel na vrh z občutkom zmogel sem. Na Črnem vrhu smo požigosali kartončke, tisti, ki so imeli okroglo število pohodov so dobili značke, prizadevni planinci pa so pripravili še topel čaj, ki nas je pogrel. Letos je bilo na vrhu prav prijetno, saj ni pihalo pa tudi pretirano mrzlo ni bilo. Veliko število pohodnikov je s Črnega vrha krenilo v dolino, najbolj vztrajni pa smo si podaljšali pot še do Ribniške koče, kjer smo se okrepčali in od tu krenili nazaj v dolino. Posebej pa moram poudariti, da so bili pohodniki prijetno presenečeni, ko so videli škorjanko in vsi so nam čestitali za opravljeno delo. Kljub meglenemu vremenu mislim, da smo preživeli lep dan, poln zanimivih trenutkov in ko smo prišli domov smo lahko ugotovili, da smo nekaj naredili za sebe. Vseh pohodnikov, ki so se registrirali pri Jožetu in Emi, je bilo okoli tristo. Prišli so z vseh strani in tudi pohod so začeli ob različnih urah, tako da sta lahko Ema in Jože z lahkoto opravila administrativna dela. Tekst:Peter Zupanc Oglejte si fotografije z opisi.
 
39. POHOD PO POTEH POHORSKEGA BATALJONA
Avtor: Peter Zupanc   
nedelja, 15 januar 2017
dsc_0048 39. POHOD PO POTEH POHORSKEGA BATALJONA PD Zreče je v soboto, 14.01.2017, že 39. pripravilo pohod po poteh Pohorskega bataljona, ki ga pripravijo vsako drugo soboto v januarju. Tudi letos smo se pohoda udeležili planinci PD Mislinja. V soboto zjutraj smo se z avtobusom zapeljali do Koče na Pesku. Po daljšem postanku na koči, kjer smo si privoščili čaj ali kavico, smo krenili proti zadnjemu bojišču Pohorskega bataljona pri Treh žebljih in potem naprej proti Koči na Osankarici. Pot je bila naporna, ker smo morali na nekaterih mestih gaziti tudi do pol metra novo zapadlega snega, a je vse napore poplačala zimska idila, ki nas je spremljala vso pot. Čeprav je bilo vreme mrzlo, so občutek mraza zmanjšal sončni žarki, ki so nas spremljal celo pot do koče. Na koči smo imeli daljši postanek, kjer smo se ogreli in okrepčali. Ob 13. uri smo se vkrcali na avtobus, s katerim smo se zapeljali do športne dvorane pri OŠ Zreče. Udeležili smo se zaključne prireditve pohoda in podelitve priznanj pohodnikom, ki so opravili okroglo število pohodov. Letos je bil med njimi tudi naš član Bricman Franc, ki je dobil priznanje za 30. pohod. Mnogi naši člani pa so izkoristili čas in se ob zvokih ansambla Toti Štajerci zavrteli na plesišču. Malo po 17. Uri smo se odpravili proti avtobusu, ki nas je srečno pripeljal do doma. Preživeli smo zanimiv dan, poln lepih doživetij. Vodniki so bili Bricman Franc, Kete Danilo in Peter Zupanc Oglejte si fotografije z opisi.
 
POHOD V DRAŽGOŠE 2017
Avtor: Peter Zupanc   
torek, 10 januar 2017
img_0153 38. POHOD PO POTI CANKARJEVEGA BATALJONA V DRAŽGOŠAH Pa je za nami še en tradicionalen pohod v Dražgoše, ki ga je organiziralo PD Mislinja v sodelovanju s PD Slovenj Gradec. Kar nekaj jih je bilo, ki so imeli pomisleke ali bi se udeležili tega pohoda, predvsem zaradi polarnega mraza in nizkih temperatur. Na koncu se nas je nabralo 30 pohodnikov, ki smo za 35 kilometrov dolgo pot porabili celih deset ur. Nekaj minut pred polnočjo smo krenili na pot od Doma krajanov na Črnem vrhu. Pogoji na poti so bili dokaj ugodni, saj je bilo vse pomrznjeno, za razliko od lanskega pohoda, ko smo premagovali blato na poti. Kljub naporu, občasni premraženosti in neprespani noči nam bo ta pohod vsekakor ostal v prijetnem spominu, zato bomo Dražgoše zagotovo še kdaj obiskali. Tekst napisal: Jože Hribar Oglejte si fotografije z opisi.
 
PONOVOLETNI POHOD NA URŠLJO GORO 2017
Avtor: Peter Zupanc   
nedelja, 08 januar 2017
urslja PONOVOLETNI POHOD NA URŠLJO GORO 02.01.2017 Čas hitro beži in že smo v letu 2017. Kot že več preteklih let, smo se tudi letos drugega januarja zbrali na Uršlji gori. Veliko število pohodnikov se je z različnih strani povzpelo na vrh Uršlje gore. Sončno zimsko vreme je vsekakor pozitivno vplivalo na številčen obisk, ves trud med vzponom pa je bil bogato poplačan z enkratnimi razgledi na: Pohorje, Boč, Donačko goro, Kum, Savinjsko kamniške Alpe, Julijske Alpe, Karavanke in še in še. Ko tako stojiš na vrhu Uršlje gore, se zaveš, kako mala je Slovenija,saj lahko z enega vrha vidiš sosednje države in mnoge lepote Slovenije. Ob čestitanju in izražanju lepih želja za novo leto je prišel trenutek, ko se je bilo treba odpraviti v dolino. Domov smo se vrnili z lepimi vtisi, ki nam bodo v veliko pomoč pri premagovanju vsakodnevnih težav. Oglejte si fotografije z opisi.
 
24. POHOD ČEZ GORO K OČETU
Avtor: Peter Zupanc   
ponedeljek, 19 december 2016
img_9865 24. NOČNI POHOD »ČEZ GORO K OČETU« PD Ravne na Koroškem je že četrtič organiziralo pohod »Čez goro k očetu«. Letos je bil ponovno nočni. Pohod, ki je eno nočni, eno leto pa dnevni, je organiziran v spomin na Vorančevo ženo, ki se je pozimi leta 1932 odpravila z dvema hčerkicama obiskat moža. Pot je trajala kar štirinajst ur, pa še neuspešna je bila, saj ji niso dovolili srečanja z možem. Planinci PD Mislinja smo se v soboto z avtobusom zapeljali do Črne na Koroškem, kjer smo imeli daljši postanek. Ko so bili zbrani vsi avtobusi , smo se zapeljali do Lipolda v Koprivni, kjer se je začel naš pohod. Po dobri uri hoje smo prispeli do kmetije Kumer, kjer smo se lahko okrepčali z golažem in pogreli z toplim čajem in zakuhanim vinom. Okrog pol devetih smo nadaljevali pot čez maloobmejni prehod in mimo cerkve na Lužah do kmetije Čemer. Tu so nam Koroški Slovenci pripravili pogostitev s potico, čajem in zakuhanim vinom. Vse pohodnike so pozdravili predsednik Planinskega društva Celovec, podžupan Železne Kaple in županja Črne na Koroškem. Ko smo se okrepčali, smo se po asfaltni cesti spustili do kmetije Raztočnik blizu Železne Kaple, kjer so nas čakali avtobusi. Prijetno je bilo stopiti v ogreti avtobus, ki nas je srečno pripeljal domov. Vreme nam je bilo zelo naklonjeno, saj je bilo jasno in ne premrzlo, pa tudi veter ni pihal. Vodniki so bili: Franc Bricman, Jože Hribar in Peter Zupanc. Oglejte si fotografije z opisi.
 
25. NOČNI MIKLAVŽEV POHOD NA MRZLICO
Avtor: Peter Zupanc   
četrtek, 08 december 2016
img_9694 25. NOČNI MIKLAVŽEV POHOD NA MRZLICO Tudi letos smo se planinci PD Mislinja udeležili tradicionalnega pohoda na Mrzlico, bil je že petindvajseti. V soboto, 03.12.2016 smo se zapeljali do lovske koče, kjer smo parkirali, nato v koči popili čaj ali kavico in začeli s pohodom. Po dobri uri hoje smo prispeli do koče, kjer smo se lahko okrepčali in požigosali kartončke. Po daljšem počitku smo se napotili nazaj do lovske koče in se zapeljali domov. Vodnik je bil Bricman Franc. Oglejte si fotografije z opisi.
 
<< Začni < Nazaj 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Naprej > Konec >>

Rezultati 78 - 88 od 128

OBRAZEC ZA PRIJAVO


Ste pozabili geslo?
Ustvari nov uporabniški račun

BODITE OBVEŠČENI!

Z registracijo na našem portalu boste vključeni tudi v sistem obveščanja o aktivnostih našega društva!
konv4Preko elektronske pošte Vam bodo posredovana aktualna vabila na pohode in izlete...
Če še niste registrirani, lahko to storite tukaj.