Portal Planinskega društva Mislinja

NOVA VABILA

LUKOV SLAP
Planinsko društvo Mislinja vabi v četrtek 23.09.2021 na pohod na Lukov slap

excel  Lukov slap
 
Program dela 2021
Na spodnji povezavi je objavljen program dela za leto 2021:
Program dela 2021
 

VREMENSKI PODATKI

IZLET NA ŠTEHARSKI VRH
Avtor: Peter Zupanc   
torek, 05 februar 2019
dsc_6737 IZLET NA ŠTEHARSKI VRH (1018 m) V torek, 05.02.2019, smo se zapeljali do parkirišča trgovine Špar v Ravnah na Koroškem, kjer smo izstopili in se peš napotili na Šteharski vrh. Najprej smo se po asfaltni cesti sprehodili do železniškega podhoda, kjer smo zavili desno in se najprej po strmih stopnicah povzpeli do travnika. Vzpon smo nadaljevali po stezi pod visokonapetostnim daljnovodom. Pot pod daljnovodom je bila razgledna. Pot do vrha je bila zanimiva, saj smo nekaj časa hodili po gozdu in nekaj časa po travnikih od koder je bil kljub oblačnemu vremenu lep razgled na Peco, Uršljo goro in Pohorje. Po dobrih dveh urah hoje smo prispeli na Šteharski vrh. Tu smo si privošČili malico, ki pa je bila bolj kratka saj je bilo na vrhu mrzlo, veter pa je še povečal občutek mraza. Pred odhodom smo naredili še skupinski posnetek in se napotili proti Dravogradu. Prvi del spusta je bil zelo strm, zato smo morali hoditi zelo previdno. Pozneje se je strmina položila in pot nas pripeljala na cesto, po kateri smo šli do cerkve Sv. Križa. Tu so tisti, ki bodo prehodili Koroško planinsko transverzalo, dobili drugi žig, prvi je bil na Šteharskem vrhu. Od cerkve smo se po asfaltni cesti spustili v dolino do hotela Korošica, kjer smo ob kavici počakali na prevoz do doma. Preživeli smo prijeten dopoldan, saj smo ob poti lahko občudovali okolico. Razmere za hojo so bile ugodne, ker je bilo ravno prav hladno, da pot ni bila blatna. Vodnik: Peter Zupanc Organizator: Silva Sonjak Oglejte si fotografije z opisi.
 
IZLET NA IZVIR PAKE 2019
Avtor: Peter Zupanc   
nedelja, 03 februar 2019
20190202_112710 IZLET DO IZVIRA PAKE Že osmič. je sekcija Pilates Dolič iz PD Velenje organizirala pohod k izviru Pake. V soboto, 02.02.2019, smo se jim pridružili tudi planinci PD Mislinja. Ob osmih zjutraj smo se zbrali pri gostišču Repolusk Janeza v Srednjem Doliču. Pozdravilo nas je megleno in deževno jutro. V gostišču smo si privoščili dobro kavico in čaj. Ko smo se okrepčali, smo se podali proti izviru. Na lovski koči LD Dolič sta nam prijazna domačina pripravila čaj in zakuhano vino, članice društva pa so pripravile orehovo potico, sadni kruh in flancate. Ko smo se okrepčali in odžejali, smo nadaljevali pot proti vrhu. V začetku pohoda nas je močil dež, ki pa je kasneje prenehal. Pot je bila zelo spolzka, zato je bilo pri hoji potrebne veliko previdnosti. Do kmetij na Paki je bila pot skoraj kopna, ko pa smo se začeli vzpenjati ob strugi reke Pake, ki smo jo morali večkrat prečiti, je bila snežna odeja vedno bolj debela. Srečno smo prispeli do izvira, kjer smo se na hitro odžejali in okrepčali, ker je začelo ponovno deževati. Dežne kapljice so nas potem spremljale do konca pot nazaj v dolinoi. Na koncu nas je čakalo še prijetno presenečenje, malica in pijača. Kljub slabemu vremenu mislim, da ni bilo nikomur žal, da se je udeležil izleta. Tudi v takem vremenu je narava lepa in zanimiva in dokazali smo, da jo lahko doživljamo tudi v slabšem vremenu.. Organizator za PD Mislinja: Peter Zupanc Vodnika sekcije Pilates PD Velenje: Silva Zupanc Husein Djuherić Fotografije: Darinka Krajcer Oglejte si fotografije z opisi.
 
41. POHOD PO POTEH POHORSKEGA BATALJONA
Avtor: Peter Zupanc   
ponedeljek, 14 januar 2019
dsc_6482 41. POHOD PO POTEH POHORSKEGA BATALJONA PD Zreče je pripravilo že 41. pohod po poteh Pohorskega bataljona, od Koče na Pesku do Osankarice. Tudi planinci PD Mislinja smo se udeležili pohoda. V soboto, 12.01.2019, smo se zapeljali do Koče na Pesku, kjer smo se okrepčali s kavico ali čajem. Od tu smo krenili proti spomeniku padlim borcem Pohorskega bataljona in potem naprej do Koče na Osankarici. Pot je bila zasnežena, a snega ni bilo veliko. Do koče so eni prispeli prej, eni malo bolj pozno, odvisno od tempa in pa od pogostosti postankov. Na koči je bilo možno naročiti toplo hrano in pijačo. Kočo smo zapustili ob 13. uri, ker nas je avtobus čakal na vrhu in nam ni bilo potrebno iti do naselja Kot. Z avtobusom smo se zapeljali v Zreče do športne dvorane pri OŠ Zreče. Udeležili smo se zaključne prireditve. Mnogi so zaplesali ob prijetnih zvokih ansambla Toti Štajerci. Čas je hitro mineval in ob 17. uri smo se vkrcali v avtobus, ki nas je srečno pripeljal domov. Preživeli smo lep dan, ki ga je polepšalo še lepo vreme. Vodniki: Franc Bricman Peter Zupanc Stane Krenker Danilo Kete Oglejte si fotografije z opisi.
 
IZLET PO MARTINOVI POTI
Avtor: Peter Zupanc   
sreda, 09 januar 2019
dsc_6449 IZLET PO MARTINOVI POTI Pričelo se je novo leto in že so tu tudi naši pohodi ob torkih. Prvi izlet v letu 2019 je bil pohod po Martinovi poti. Pot so pred 22. leti uredili in markirali člani PD Šmartno ob Paki. Pot je speljana po okoliških hribčkih občine Šmartno ob Paki z namenenom, da bi ljudem približali lepote kraja in okolice. V torek, 08.01.2019, smo se planinci PD Mislinja zapeljali do Šmartnega ob Paki, kjer nas je pričakal njihov vodnik Franc Zacirkovnik. Zjutraj smo si najprej privoščili kavico. Po okrepčitvi smo se zapeljali še par kilometrov po asfaltni cesti. Na križišču smo izstopili in se peš napotili do križa v Bezgovici, kjer smo se priključili Martinovi poti. Med potjo smo lahko uživali v lepih razgledih na Uršljo goro, na sv. Antona, na sv. Križ , zadaj pa Peco in Smrekovec. Na severozahodu smo lahko videli Mozirsko planinino, Rogatec, Menino in Dobrovlje, južno pa Čemšeniško planino, Krvavico in ostalo Posavsko hribovje. Pot je bila razgibana, saj je speljana po gozdu, po gozdnih cestah in po asfaltnih cestah, ki se vzpenjajo in spuščajo. Ob poti smo lahko opazovali različne stare zgradbe, od starih kašč, senikov in gospodarskih poslopij. Med potjo do sv. Antona smo tudi prečkali železniško progo Velenje–Celje in lokalno cesto Šoštanj–Paška vas. Do cerkvice sv. Antona smo potrebovali tri ure hoje. Od sv. Antona smo se spustili do zaselka Gneče, kjer nas je pričakalo prijetno presenečenje. Pri Tonijevi koči so nas čakali prigrizek, zakuhano vino in sok. Ob dobri hrani in pijači je čas prehitro mineval. Morali smo se posloviti in odpraviti do avtobusa. Zahvalili smo se našemu gostitelju Toniju, naredili skupinsko fotografijo in se spustili v dolino, kjer nas je čakal avtobus, ki nas je srečno pripeljal domov. Vodnik: Peter Zupanc Organizator: Silva Sonjak . Oglejte si fotografije z opisi.
 
URŠLJA GORA 2019
Avtor: Peter Zupanc   
sreda, 02 januar 2019
dsc_6314 URŠLJA GORA 2019 Tudi letos smo se planinci PD Mislinja povzpeli na Uršljo goro, 1696 m visoko nad morje. Nekateri so jo obiskali že prvi dan leta 2019, še več pa nas je bilo na vrhu v sredo, 2. januarja. Na vrh smo prišli iz več strani, saj si je vsak izbral svojo pot in čas odhoda. Nekateri, ki smo bolj zaspane sorte smo vrh dosegli malo bolj pozno. Vse poti proti vrhu so bile na nekaterih mestih poledenele, zato smo morali biti pri hoji še posebej previdni. Napor je bil poplačan z lepimi razgledi po okolici, saj lahko z vrha Uršlje gore vidiš skoraj celo Slovenijo. Užitek je bil kratkotrajen, ker nas je mrzel veter hitro pregnal v kočo, kjer smo si v restavraciji, ki je bila prijetno topla, zaželeli veliko varnih korakov v letu 2019. Čas je hitro mineval in potrebno se je bilo odpraviti v dolini. Na poti v dolino je bilo potrebno še bolj paziti na vsak korak. Srečno smo prispeli v dolino in polni moči vstopamo v leto 2019. Peter Zupanc. Oglejte si fotografije z opisi.
 
ČEZ GORO K OČETU (2018)
Avtor: Peter Zupanc   
nedelja, 16 december 2018
dsc_5999 ČEZ GORO K OČETU PD Ravne na Koroškem je organiziralo že 26. pohod Čez goro k očetu. Letos je bil na vrsti nočni pohod. Lanski dnevni pohod je odpadel zaradi vetroloma. Tudi planinci PD Mislinja smo se v soboto, 15.12.2018 zapeljali do Koprivne, do kmetije Lipold, kjer smo izstopili in se pripravili na pohod. S prižganimi lučkami smo se po cesti napotili proti planinski postojanki Kumer. Hodili smo v strnjeni koloni, ki so jo vodili planinci PD Ravne na Koroškem. Pot je bila prijetna, ker ni pihalo in ni bilo pretirano mrzlo. Po dobri uri in pol hoje smo prispeli do Kumra, kjer smo imeli daljši postanek. Tu smo se lahko okrepčali z domačo klobaso in pogreli z vročim čajem ali zakuhanim vinom. Ob 20.40 uri smo se napotili naprej proti Sončni Koprivni. Prečkali smo bivši maloobmejni prehod in se mimo cerkve na Lužah sprehodili do kmetije Čemer. Razmere za hojo so bile čisto zimske, saj je napadlo od 10 do 15 cm novega snega. Pri kmetiji Čemer so nam pripravili sprejem. Pozdravil nas je predstavnik Koroškega kulturnega društva in nam zaželel vse najboljše v prihodnjem letu. Prijazne domačinke pa so nam postregle s potico, čajem in zakuhanim vinom. Ob prijetnem pogovoru je čas hitro mineval pa tudi mraz nas je začel preganjati, zato smo se poslovili in se spustili po asfaltni cesti do kmetije Razpotnik v Sončni Koprivni. Spust ni bil prenaporen, saj so cesto posuli, tako da ni bilo nevarnosti za zdrs. Srečno smo prispeli do avtobusov, s katerimi smo se vrnili domov. Mislim, da smo preživeli lepe trenutke, saj nam je bilo tudi vreme naklonjeno. Z neba so nas pozdravljali zvezde in luna, ki pa je je bilo samo pol. Vodnika: Peter Zupanc Anka Tretjak . Oglejte si fotografije z opisi.
 
PRVI MIKLAVŽEV POHOD PO OBČINI MISLINJA
Avtor: Peter Zupanc   
nedelja, 09 december 2018
dsc_5815 PRVI MIKLAVŽEV POHOD PO OBČINI MISLINJA Vrsto let smo se udeleževali Miklavževega pohoda na Mrzlico. Ker pa je bilo zanimanje zanj vedno manjše, je Jože Hribar predlagal, da bi pohod organizirali po občini Mislinja. Že lani smo organizirali ogledno turo, ki je bila prava zimska, saj smo gazili skoraj pol metra snega. Letos smo se zbrali v soboto, 8. decembra ob 16. uri pred gostiščem Vagon. Po fotografiranju smo se po asfaltni cesti sprehodili po Mislinji. Šli smo skozi Zoisov park in naprej proti Mislinjskemu grabnu. Kmalu se je zmračilo, a ker smo hodili po cesti še ni bilo potrebno prižgati naglavnih svetilk. Krajši postanek smo naredili pri opuščeni osnovni šoli, da smo se odžejali in si nadeli svetilke. Od osnovne šole smo hodili po gozdni poti, ki se je vedno bolj strmo vzpenjala. Najhujši je bil zadnji vzpon proti Pavrovem. Tu nam je Cirila za okrepčilo pripravila zelo dobre flancate. Zakuhano vino in čaj pa za to, da smo se ogreli in odžejali. Ko smo se okrepčali smo krenili po gozdni cesti proti Miklavževi domačiji, kjer smo se v prijetni stari sobi ponovno ogreli z zakuhanim moštom, ki sta ga podarila domačina. V prijetnem vzdušju je čas hitro mineval in morali smo se odpraviti nazaj v Mislinjo. Vračali smo se po gozdni cesti, ki je bila v začetku makadamska, pozneje pa asfaltna. Bilo je prijetno hoditi, saj nam je bilo vreme zelo naklonjeno. Z neba so nas pozdravljale zvezde, le luno smo pogrešali, da nam bi nadomestila lučke, čeprav je bilo prav lepo za pogledati kolono migajočih lučk. Srečno smo prispeli v dolino, veseli in zadovoljni, ker smo preživeli lep in zanimiv večer. Poslovili smo se z željo, da se prihodnje leto ponovno vidimo in da bo pohod postal tradicionalen. Letošnjega pohoda se je udeležilo 38 planincev. Vodnika: Jože Hribar Jože Zaveršnik . Oglejte si fotografije z opisi.
 
PO LOŠKO ZBELOVSKI POTI
Avtor: Peter Zupanc   
torek, 04 december 2018
dsc_5665 IZLET PO LOŠKO- ZBELOVSKI PLANINSKI POTI Za zaključni izlet v letu 2018 smo si izbrali del poti po Loško-zbelovski poti. V torek, 04.12.2018, smo se zapeljali do Loč, kjer smo si privoščili jutranjo kavico. Ob kavici smo počakali na Magdo in Alojza, člana PD Loče, ki sta nas vodila po Loško-zbelovski poti. Najprej smo se sprehodili skozi Loče. Občudovali smo skladovnice lesa, ki so čakale na razrez. Asfaltna cesta se je začela strmo vzpenjatiin na vrhU klanca smo bili precej zadihani in nikogar ni več zeblo. Celo pot smo se sprehajali med vinogradi in zidanicami. Po dveh urah hoje smo prispeli do planinske koče. Tu smo se za dalj časa ustavili. Prijazna domačina sta nam skuhala kavico in postregla s pijačo. Postregli smo si tudi z jedmi, ki smo jih prinesli v nahrbtniku. Čas je hitro minil in morali smo se odpravit nazaj v Loče. Opravili smo še obvezno fotografiranje in se podali po asfaltni cesti, ki smo jo kmalu zapustili, in se raje po bližnjicah spustili v Loče. Tu smo se posedli v kombije in zapeljali do gostilne Janeza Repoluska. V gostišču nas je že čakal dober bograč, ki smo ga z užitkom pojedli, na koncu pa smo se posladkali še z jabolčnim zavitkom in kavico. Ob obujanju spominov na pretekle pohode in načrtih za prihodnje je hitro prišel čas slovesa in morali smo se posloviti. Mislim, da smo preživeli prijeten dan in da nikomur ni bilo žal, da si je vzel čas za izlet. Vodnik: Peter Zupanc Organizator: Silva Sonjak . Oglejte si fotografije z opisi.
 
ZAKLJUČNI IZLET PLANINSKEGA DRUŠTVA MISLINJA
Avtor: Peter Zupanc   
četrtek, 22 november 2018
dsc_5331 ZAKLJUČNI IZLET PLANINSKEGA DRUŠTVA MISLINJA Leto 2018 se počasi zaključuje in kot je v navadi, smo tudi letos pripravili zaključni izlet. V nedeljo, 18.11.2018, smo se z avtobusom zapeljali do naselja Vurmat, kjer smo izstopili. Na avtobusni postaji smo se pripravili na pohod. Prečkali smo glavno cesto in nekaj časa hodili po ozki asfaltni cesti, ki se je kmalu spremenila v makadamsko. Ob cesti smo lahko opazovali raztresene hiše hribovskega naselja Vurmat. Višje smo prispeli do ostrega levega ovinka, kjer smo zapustili cesto in se začeli vzpenjati po ozki gozdni stezi, ki je speljana tik ob Šturmovem potoku. Po dobri uri hoje ob potoku smo prispeli do Virtičevega mlina, kjer smo se ustavili in okrepčali s hrano in pijačo. Od mlina smo pot nadaljevali po makadamski cesti mimo ribnika, ob katerem je postavljena nova lesena stavba. Med potjo od mlina proti Sv. Duhu so nas pozdravljale posamezne snežinke, tako da smo uživali v pravem zimskem vzdušju. Mimo spomenika NOB smo se povzpeli do cerkve Sv. Duha. Cerkev je bila odprta, tako da smo si jo lahko ogledali. Po ogledu pa smo se ustavili v župnišču, saj nas je gospod Pečnik Franc povabil na pokušnjo vina. Čas je hitro mineval in morali smo se odpraviti proti izletniški kmetiji Vališer, kjer so nas že pričakovali s kosilom. Zahvalili smo se gospodu in se peš odpravili do kmetije. Razkomotili smo se v prijetni sobi, kjer so nam že kmalu postregli z okusno jedačo in pijačo. Ob prijetnem pogovoru je čas hitro mineval, da pa nam ne bi bilo dolgčas je poskrbel Erik s svojo frajtonarico. Ob zvokih njegove harmonike smo se veselo zavrteli po sobi. A čas je hitro mineval in morali smo se posloviti in se odpraviti proti domu. Mislim, da smo preživeli lep in prijeten dan v družbi veselih planincev. Organizator: Ivan Arko Vodniki: Peter Zupanc Jože Hribar Albina Fekonja Stanko Krenker . Oglejte si fotografije z opisi.
 
POHOD VELIKE LAŠČE - GRMADA
Avtor: Peter Zupanc   
nedelja, 11 november 2018
dsc_4800 POHOD IZ VELIKIH LAŠČ NA GRMADO V torek, 06.11.2018, smo se s kombijem zapeljali do Velikih Lašč. Z velikolaškega trga smo krenili po cesti mimo Levstikovega spomenika ob cerkvi. Sledili smo markacijam, ki označujejo evropsko pešpot E-7. Pri zadnjih hišah v Griču smo zavili levo na pot, ki nas je preko travnika popeljala do Martinkovega kozolca. Tu smo prišli do razcepa poti. Mi smo se napotili proti Grmadi preko Kamen vrha. Kmalu smo prečkali železniško progo Ljubljana – Kočevje in nekoliko kasneje še gozdno cesto Retje – Podstruga. Nadaljevali smo z zmernim vzponom do manjše jase, kjer je stal ob poti lesen križ. Po nekaj minutah smo zapustili evropsko pešpot E-7. Od tu naprej smo sledili oznakam za Kamen vrh. Najprej je bila pot zložna, nakar pa smo se strmo povzpeli na planoto pod Malim vrhom, ki smo ga videli na desni strani. Od tu smo se nekoliko spustili, potem pa spet strmo povzpeli do koče pod Kamenim vrhom. Koća je bila zaprta, ker je odprta samo ob nedeljah in praznikih. Povzpeli smo se še na vrh nad kočo. Kamen vrh je visok 783 m. Ob lepem vremenu je z vrha lep razgled na Dobrepoljsko dolino na vzhodu in na Savinjsko Kamniške Alpe. Od koče smo se nekoliko spustili do gozdne ceste, s katere smo kmalu zavili levo v gozd. Po dobre pol ure hoje smo prišli iz gozda. Do Grmade smo potem potrebovali še dobrih 15 minut hoje čez senožeti. V koči je bilo prijetno toplo. Z veseljem smo vstopili v topel prostor, ker nas je megla in vlaga spremljala celo pot. V koči smo se okrepčali z dobro joto. Prilegla se je tudi dobra kavica. Čas je hitro mineval in morali smo se posloviti od prijaznega oskrbnika in se napotiti nazaj v dolino. Med potjo nas je malo osvežil rahel dežek, a to nas ni preveč žalostilo, saj smo kljub bolj slabemu vremenu preživeli lepe trenutke. V Spodnjih Retjah smo vstopili v kombi, ki nas je srečno pripeljal domov. Vodnika: Peter Zupanc Viktor Kralj Oglejte si fotografije z opisi.
 
<< Začni < Nazaj 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Naprej > Konec >>

Rezultati 100 - 110 od 250

OBRAZEC ZA PRIJAVO


Ste pozabili geslo?
Ustvari nov uporabniški račun

BODITE OBVEŠČENI!

Z registracijo na našem portalu boste vključeni tudi v sistem obveščanja o aktivnostih našega društva!
konv4Preko elektronske pošte Vam bodo posredovana aktualna vabila na pohode in izlete...
Če še niste registrirani, lahko to storite tukaj.