Portal Planinskega društva Mislinja

NOVA VABILA

Program dela 2020
Na spodnji povezavi je objavljen program dela za leto 2020:
Program dela 2020
 
PLEŠIVEC
Planinsko društvo Mislinja vabi v torek 02.06.2020 na pohod po
Gozdno turistični poti Plešivec

excel  GTP Plešivec
 

VREMENSKI PODATKI

18. SPOMINSKI POHOD NA ČRNI VRH
Avtor: Peter Zupanc   
četrtek, 08 februar 2018
dsc_7756 18. SPOMINSKI POHOD NA ČRNI VRH (1543 m) Že 18. smo se zbrali v Mislinji z namenom, da se povzpnemo na najvišji vrh Pohorja, 1543 metrov visoki Črni vrh. Pohod je organiziran v spomin na velikega ljubitelja planin, dr. Stanka Stoporka. V četrtek, 08.02.2018, sta vse pohodnike pozdravila župan občine Mislinja, Bojan Borovnik, in predsednik PD Mislinja, Ivan Arko. Po pozdravu smo krenili proti vrhu. V začetku smo hodili po asfaltni cesti, a smo po dobrem kilometru zavili na gozdno pot, ki je bila lepo zgažena. Prvi postanek smo imeli pri kmetiji Medved, kjer smo si malo oddahnili in potem krenili naprej. Vso pot do vrha smo hodili po globokem snegu, a zaradi lepo zgažene poti ni bilo večjih problemov. Potrebna je bila samo velika previdnost pri hoji. Ko smo premagali še zadnjo strmino, ki se je zdela kot bi se hrib postavil pokonci, smo zagledali križ na Črnem vrhu. Bili smo ponosni, da nam je uspelo. Na vrhu so pohodnike pozdravili člani PD Mislinja, ki so pripravili čaj in tudi kakšen šilček ognjene vode je prav prišel. V škorjanki pa je Joc s pomočnico,žigosal kartončke, vpisoval nove pohodnike, delil značke in se jezil na planince, ki niso imeli izkaznic. Večina pohodnikov se je po kratkem postanku na vrhu odpravila nazaj v dolino. Nekaj pogumnejših pa se nas je odpravilo še proti Ribniški koči. Pot tja in nazaj je bila kar naporna, saj se je sneg samo presipal pod nogami, a vsi napori so bili pozabljeni , ko si se ozrl po okolici, saj je narava naredila enkratne snežne skulpture na smrekah. Vreme je bilo cel dan megleno, a prijetno za hojo, saj ni pihalo, tudi na vrhu je bilo začuda zatišje. Pohoda se je kljub globokemu snegu in ne najlepšemu vremenu udeležilo lepo število pohodnikov. Uradno se jih je vpisalo 145, a po večletnih izkušnjah vemo, da se mnogi ne vpišejo, zato predvidevamo, da je bilo vseh pohodnikov blizu 200. Za varnost je skrbela GRS Maribor reševalna skupina Slovenj Gradec in pa vodniki PD Mislinja. Vsem najlepša hvala. Tekst: Peter Zupanc Oglejte si fotografije z opisi.
 
IZLET NA GORO OLJKO 16.02.2016
Avtor: Peter Zupanc   
torek, 06 februar 2018
dsc_7688 IZLET NA GORO OLJKO (733 m) V torek 06.02.2018, smo se s kombijem zapeljali do Podvina pri Polzeli. Tu smo izstopili in se pripravili za pohod. Prvi del poti proti vrhu Gore Oljke smo hodili po ozki asfaltni cesti, ki smo jo zapustili pri zadnjih kmetijah in zavili v gozd. Gozdna steza je bila zaledenela in je od nas zahtevala veliko mero previdnosti. Po dobri uri in pol smo prispeli do Planinskega doma na Gori Oljki, kjer smo se ustavili za dlje časa. V planinskem domu so nas prijazno postregli s pijačo. Med prijetnim kramljanjem je čas hitro mineval in morali smo se posloviti in kreniti proti Šmartnemu ob Paki. Pred domom smo naredili še skupinsko fotografijo. Pot v dolino je bila v začetku zelo strma in spolzka. Hodili smo zelo previdno, da se ne bi zgodila nesreča. Vsak nepreviden korak bi lahko bil usoden. Srečno smo prišli do Šmartnega ob Paki, kjer smo v kavarni počakali na kombi. Ko je naš šofer dostavil kombi, smo se vkrcali vanj in se srečno pripeljali domov. Vreme ni bilo preveč prijazno, saj je bilo celo pot megleno, le na vrhu je sonček sramežljivo pokukal izza oblakov. A kljub bolj kislemu vremenu smo preživeli prijeten dopoldan na svežem zraku. Vodnik: Peter Zupanc Oglejte si fotografije z opisi.
 
PRIPRAVA POTI NA ČRNI VRH
Avtor: Peter Zupanc   
nedelja, 04 februar 2018
stoporkotov_pohod PRIPRAVA POTI ZA TRADICIONALNI POHOD NA ČRNI VRH V četrtek, 08.02.2018, organizira PD Mislinja že 18. spominski pohod dr. Stanka Stoporka na Črni vrh. Ker pa je v zadnjih dneh zapadlo veliko snega, so se naši člani odločili zgaziti pot. Pot bo sedaj varnejša in lažja za hojo, zato še enkrat vabimo vse planince, da se pohoda udeležijo in sami doživijo lepote naših planin, ki so vidne s priloženih fotografij. Oglejte si fotografije z opisi.
 
IZLET NA IZVIR PAKE 2018
Avtor: Peter Zupanc   
sobota, 03 februar 2018
dsc_7638 IZLET DO IZVIRA REKE PAKE. Sekcija Pilates PD Velenje je že 7. organizirala zimski pohod do izvira reke Paka. Udeležili smo se ga tudi člani PD Mislinja. V soboto, 03.02.2018, smo se zbrali pri gostišču Repolusk v Srednjem Doliču. Po okrepčanju s kavico ali čajem smo se napotili sprva po asfaltni cesti, ki je bila zasnežena, a splužena. Kmalu se je pot spremenila v kolovoz, pozneje pa v gozdno stezo. Začelo se je gaženje novo zapadlega snega, ki je ponekod segal krepko čez koleno, a to nas ni motilo, saj se je narava prikazala v vsej lepoti. Člani sekcije Pilates so nam na lovski koči LD Dolič pripravili pecivo, potico, čaj, zakuhano vino in kavico, tako da iz koče nihče ni odšel žejen ali lačen. Pot nas je vodila tudi mimo 300 let stare domačije. Med potjo smo lahko opazovali s snegom obložene smreke snegom in z malo domišljije si si lahko predstavljal različne figure. Po slabih štirih urah hoje smo prispeli do izvira, kjer se nismo dolgo zadržali, da se ne bi preveč ohladili. Vračali smo se po drugi poti mimo lovske preže, vikenda in spomenika. Od kmetije Ošlak pa smo se vračali po isti poti. Po dobrih dveh urah smo prispeli nazaj do gostišča, kje nas je čakal odličen pohorski lonec in pecivo. V prijetnem pogovoru ječas hitro minil in morali smo se posloviti in oditi vsak na svoj dom, s prijetnim občutkom, da smo naredili nekaj dobrega za sebe in da smo preživeli dan, poln lepih občutkov. Tekst: Peter Zupanc Oglejte si fotografije z opisi.
 
DRAŽGOŠE 2018
Avtor: Peter Zupanc   
sobota, 27 januar 2018
drazgose4 Spominski pohod po poti Cankarjevega bataljona s Pasje ravni v Dražgoše Letos je bil to že 39. pohod. Udeležilo se ga je 308 pohodnikov. Na pot smo se podali okoli polnoči s Črnega vrha (Pasja raven). Če pomislim na razmere, ki smo jih imeli lansko leto je bila temperatura prav spomladanska. To pa pomeni da smo precejšen del poti premagali po blatu. Na poti so bili trije malo daljši postanki s čajem - v Breznici, Praprotnem, Zabrekvi. Po desetih urah smo prispeli v Dražgoše. Organizatorji so nam pripravili okusen pasulj. Sledil je krajši kulturni program za pohodnike in podelitev spominskih plaket. Tudi med nami je bil dobitnik plakete za osvojeni deseti pohod - Marko Merčnik. Čestitamo! Oglejte si fotografije z opisi.
 
40. POHOD PO POTEH POHORSKEGA BATALJONA
Avtor: Peter Zupanc   
nedelja, 14 januar 2018
dsc_7154 40. POHOD PO POTEH POHORSKEGA BATALJONA Tudi letos smo se planinci PD Mislinja udeležili že 40. tradicionalnega pohoda po poteh pohorskega bataljona, ki ga prireja PD Zreče. Z avtobusom smo se zapeljali do Koče na Pesku, kjer smo se najprej okrepčali s kavico ali čajem, potem pa krenili proti Osankarici. Ob odhodu smo poravnali štartnino, za kar smo prejeli žemljico in karabinček. V začetku smo hodili po cesti, ki pa čez nekaj časa zavije v gozd. Po zasneženi gozdni poti, ki je bila lepo zgažena, smo prispeli do spomenika padlim borcem pohorskega bataljona, kjer smo se za trenutek ustavili. Na koči smo imeli daljši postanek, ker nam ni bilo treba iti do Kota, saj je avtobus pripeljal do koče. Ustavili smo se tudi v športni dvorani v Zrečah, kjer planinci PD Zreče pripravijo srečanje z glasbo, pijačo in jedačo. Kot smo se dogovorili, smo se ob 17 uri vkrcali na avtobus, ki nas je srečno pripeljal domov. Vodnika: Franc Bricman Peter Zupanc Oglejte si fotografije z opisi.
 
IZLET NA KREMŽARJEV VRH
Avtor: Peter Zupanc   
nedelja, 14 januar 2018
dsc_6956 IZLET NA KREMŽARJEV VRH (1162 M) Minili so prazniki in pred nami je bil že prvi pohod, ki ga ob prvih torkih organizirata PD Mislinja in DU Mislinja. V januarju je bil prvi torek še praznik, zato smo se na pohod odpravili drugi torek, 09.01.2018. Zbrali smo se pri cerkvici sv. Jurija na Legnu. Bila nas je lepa skupinica, skupaj 21. V začetku smo hodili po asfaltni cesti, ki se je višje spremenila v gozdno pot. Pot je bila precej blatna. Po dveh urah smo prispeli na vrh, kjer smo se za krajši čas ustavili, da smo požigosali knjižice in naredili skupinsko fotografijo. Z vrha smo se spustili mimo kapelice sv. Roka do Koče pod Kremžarjevim vrhom. Tu smo si privoščili krajši počitek, da smo se okrepčali in odžejali, a smo kmalu krenili v dolino, ker koča ni bila odprta, zunaj pa je bilo hladno. Po dobri uri in pol smo se vrnili do avtomobilov, kjer smo se poslovili in odšli vsak na svoj dom. Preživeli smo prijeten dopoldan kljub ne najboljšemu vremenu. Ob slovesu smo si obljubili, da se naslednji mesec ponovno dobimo na pohodu. Vodnik: Peter Zupanc Organizator: Silva Sonjak Oglejte si fotografije z opisi.
 
VOŠČILO
Avtor: Jože Zaveršnik - Joc   
petek, 22 december 2017
voscilo_2016_s
 
MIKLAVŽEV POHOD - OGLEDNA TURA
Avtor: Peter Zupanc   
nedelja, 10 december 2017
miklavuev_pohod Miklavžev pohod - ogledna tura Pri sestavljanju pohodov za naslednje leto so vodniki predlagali, da se pripravi Miklavžev pohod v naši občini. Izhajali so iz dejstva, da se je zadnjih nekaj let število članov, ki so se podali na tradicionalni Miklavžev pohod na Mrzlico, zelo zmanjšalo in je bil zaradi tega strošek prevoza visok kar je odvrnilo še tistih nekaj pohodnikov, ki bi se pohoda udeležili. Sklenili smo, da se v soboto, 9. decembra, podamo na ogledno turo, kjer se pripravi trasa in časovnica za nočni pohod, ki se bo prvič izvedel naslednje leto v soboto, 8. decembra 2018. Pot nas je vodila od picerije Vagon, po mislinjskem grabnu do bivše šole in nato v strmino do kmetije Miklavž. Od tam pa v smeri Pirševega doma nazaj na izhodiščno točko. Na sami poti smo določili dve postojanki, kjer bi se okrepčali s čajem. Med samo potjo smo uživali v pravi zimski idili, jasnem zvezdnem nebu in nizkih temperaturah. Na poti se nam je pridružilo nekaj naših članic in članov. Na koncu so bili navdušeni nad samo idejo in tudi trasa jim je bila všeč. Torej drugo leto vsi skupaj prisrčno vabljeni na prvi Miklavžev pohod v Mislinji. Oglejte si fotografije z opisi.
 
SVEČANA PODELITEV NAJVIŠJIH PRIZNANJ PZS 2017
Avtor: Peter Zupanc   
nedelja, 03 december 2017
dsc_1166 Svečana podelitev najvišjih priznanj PZS za leto 2017 Planinska zveza Slovenije je našemu društvu zaupala organizacijo prireditve »Svečana podelitev najvišjih priznanj PZS za leto 2017«. Prireditev je potekala v veliki dvorani poslovnega centra Lopan v soboto, 2. decembra, s pričetkom ob 11.00 uri. PZS na svečani prireditvi vsako leto podeljuje najvišja priznanja PZS kot skromno nagrado in izraz spoštovanja prejemnikom za njihovo dolgoletno in požrtvovalno prostovoljno delo. Na svečani prireditvi podelijo 10 svečanih listin PZS, ki jih prejmejo zaslužni posamezniki, ki so dali izjemen pečat planinstvu in planinski organizaciji. Podelijo pa se tudi spominske plakete ob okroglih življenjskih jubilejih posameznikom za uspešno in predano delovanje v planinski organizaciji in priznanja vodstva PZS za posebne dosežke v letu 2017, ki jih podeljuje predsedstvo PZS. Med letošnjimi dobitniki priznanj sta bila tudi dva člana našega društva. Mirko Tovšak je bil prejemnik spominske plakete. V obrazložitvi je bilo povedano: »Spominsko plaketo prejme za dolgoletno vodenje PD Mislinja. Pod njegovim vodstvom se je društvo številčno in strokovno zelo okrepilo. Njegovo delo pa se ni končalo v društvu, ampak se je nadaljevalo v MDO Koroške in posledično v PZS.« Franc Bricman pa je prejel svečano listino PZS z obrazložitvijo: “Franca Bricmana mnogi v Mislinjski dolini poznajo kot neutrudljivega planinskega vodnika, ki je z velikim veseljem pripravil številne izlete v domače in tuje gore in s tem množici planincev pokazal lepote narave. Hkrati je opravljal še poverjeniško delo za spodnji del Mislinjske doline in z vso odgovornostjo kar nekaj časa nosil prapor Planinskega društva Mislinja.« V kulturnem programu so sodelovali: kvintet Pojoči Gorniki, mešani komorni zbor Carinthia cantat in folklorna skupina Rej. Dobitnike priznanj in obiskovalce prireditve so pozdravili: župan občine Mislinja mag. Bojan Borovnik, predsednik PD Mislinja, Ivan Arko in ministrica za obrambo Andreja Katič. Ob odsotnosti predsednika PZS je prisotne nagovoril podpredsednik PZS, Miro Eržen, slavnostni govornik pa je bil Ivan Kotnik - Ivč. Po uradnem delu smo za vse udeležence pripravili zakusko v mali dvorani in zatem možnost ogleda Tisnikarjeve rojstne hiše. Po oceni večine udeležencev je prireditev odlično uspela. Zato bi se v imenu organizacijskega odbora zahvalil vsem posameznikom našega PD, ki so sodelovali pri pripravi in izvedbi prireditve, Društvu invalidov Mislinja, Društvu upokojencev Mislinja, Turističnemu društvu Mislinja, Osnovni šoli Mislinja, TIC Slovenj Gradec, folklorni skupini Rej, komornemu zboru Carinthia cantat, Pojočim gornikom, podjetju Vabo in Koroškim splavarjem za njihov prispevek. Tekst napisal: Ivan Arko Fotografije prispeval: Bojan Šinko Oglejte si fotografije z opisi.
 
<< Začni < Nazaj 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Naprej > Konec >>

Rezultati 100 - 110 od 205

OBRAZEC ZA PRIJAVO


Ste pozabili geslo?
Ustvari nov uporabniški račun

BODITE OBVEŠČENI!

Z registracijo na našem portalu boste vključeni tudi v sistem obveščanja o aktivnostih našega društva!
konv4Preko elektronske pošte Vam bodo posredovana aktualna vabila na pohode in izlete...
Če še niste registrirani, lahko to storite tukaj.